Fibroadenoma, avagy visszamenjek az orvoshoz?
UH-val találtak egy csomót a mellemben, az ultrahangos elküldött aspirációs citológiára. Elmentem dokihoz (elég nagy szaktekintély a szakmában), megvizsgálta, megnézte a leletet, és azt mondta, ez tutira fibroadenoma, nem kell megszúrni. Merthogy azzal megbolygatnánk a mirigyeket, és á, inkább ne.
Biztosan érti a dolgát, és némiképp megnyugodtam, de nem teljesen. Én jobban örülnék ha a kezemben lenne egy citológiai lelet, hogy ez 100% fibroadenoma.
Ha nem nyugodtál meg a vékonytű aspirációs eredménytől...mert az tényleg nem mindig diagnosztikus. akkor core biopsia a következő lépés ami nagyobb szövetdarabokat tartalmaz, így biztosabb az eredmény.
Volt képalkotó szakasszisztens vagyok.
Félreértettél, nem is volt vékony tűs sem, épp ez az.
Egyébként a ciszta más, az egyértelműen felismerhető az UH-n, tulajdonképpen egy teljesen fekete, tokkal határolt képlet. A fibroadenoma a folyadékon kívül viszont tartalmaz szövetet is. Ezért szoktak a biztonság kedvéért mintát venni, hogy tutira kizárják a rosszindulatúságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!