Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nőgyógyász 16 évesen? Hogyan...

Nőgyógyász 16 évesen? Hogyan küzdjem le?

Figyelt kérdés
Hogyan tudnám leküzdeni a zavaromat? Nagyon szényenlős vagyok még fürdőruhára/fehérneműre sem vetkőzöm le itthon vagy akárhol máshol még szülők előtt sem. Tudom, hogy nem az fogja nézni, hogy milyen van nekem. Rengeteget látott és ez a munkája...Ha elkell mennem azt sem akarom, hogy anya ott legyen a vizsgálóban. Vele sem tudok menstruációról meg ilyen dolgokról beszélgetni. Más korombeli hogy áll a dologhoz? Hogy tudja/tudta leküzdeni? Neki milyen volt az első és kivel ment el(bentvolt-e a vizsgálóban) Mit csináltak, hogyan zajlott? (nem voltam még pasival)
2013. júl. 31. 14:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Gondolj arra, hogy ha nem mész nőgyógyászhoz, sokkal nagyobb bajod lehet ami miatt így is úgy is el kell menni.
2013. júl. 31. 14:50
 2/3 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Egy kisebb fertőzést pl. sokkal könnyebb gyógyítani, mint egy elhanyagolt fertőzés által okozott szövődményt.
2013. júl. 31. 14:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Anyukád a legkisebb gond, kérd meg, hogy maradjon kint, várjon meg, mert nem állhat mindig melletted. 16 évesen elég "felnőtt nő" vagy ahhoz, hogy ezt a kérést méltányolja.

Ebben az esetben viszont a felelősség téged terhel, hogy mindent elmondj a dokinak. Ha nagyon szégyenlős vagy, talán egyszerűbb, ha nő vizsgál meg. Mindenképpen azzal kezdd, hogy még szűz vagy, nem élsz szexuális életet, és részletesen mondd el, mi a problémád. Ha anyukádat megkéred, maradjon kint, ezt előtte vele is megbeszélheted, mit mondj, így ő is nyugodtabb lesz.

Másképp fog a doktor megvizsgálni, óvatos lesz lent, nem kell félned. Kicsit kellemetlen elsőre, de nem fáj. Elég csak a bugyidat levenni, majd a szoknyát felhajtani, úgyis nyár van, menj szoknyában. Persze ha felfázásról lehet szó, nem a legjobb szandálban flangálni, ilyenkor inkább vegyél nadrágot és hosszabb pólót. Így gyakorlatilag kizárólag a vizsgálat idejére kell félig meztelenül lenned, máskor takar.

Én először gyermek-nőgyógyászhoz kerültem 13-14 évesen bakteriális fertőzéssel (uszoda), doktornő volt, anyu bejött velem. Ő beszélt, én könnyű pánikkal az arcomon néztem, borzasztóan zavarban voltam. A szoknyás trükk bejött, de így is zavarban voltam. A hüvelykenet levételénél felszisszentem, pedig nem volt az egy durva dolog (vékony hurkapálca vattával a végén, de az a tény, hogy valami _belül_ van, félelmetesen hatott), a doki jófej volt, megnyugtatott, hogy nem fáj, nincs semmi baj. Nekem még nem kellett mellvizsgálat, az neked lehet, hogy lesz, bár 18 év alatt nem szokás. (Ilyenkor a pólót sem kell levenni, csak a melltartót kikapcsolni.)

2013. júl. 31. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!