LÁNYOK! Menstruációs kérdés, erős vérzés?
Szóval a problémám a következő.
A görcsölést még csak csak kibírom, de ez a vérzés. 3 éve jött meg, és az első két évben, simán kibírtam még a legerősebb napokon is a 2 óránkénti, betét cserét.
Na de ez a 3. év... szörnyű. az első 4 nap 30 percenként kell betétet cserélnem. Suli időszakokban , pedig nem egyszer áztam át. Hála istennek , ilyen kor haza tudtam menni, ruhacsere, meg minden, majd vissza (elég közel laktunk a sulihoz)
De máshova fogok suliba járni, és hát még van egy bő hónap a nyárból , de már emiatt izgulok.
Legalább ha a 45 percet kibírná, én járok ha kell minden szünetben vécére,de hát...
Szóval olvastam, ilyen gyógyszertári teákról, amik enyhítik a vérzést, valamint arról is hogy ha kevesebb folyadékot iszok, akkor is enyhülhet a vérzés. Meg a c vitamin is állítólag segít.Tapasztalat?
Lányok, aki hasonló helyzetben van mint én segítene? Vagy valami betétet ami jól bírja, vagy valami praktika?
15/L
Előre is köszönöm !!
Elsősorban én is a tampon-betét kombót ajánlom. Ezzel ki kell bírnod 1-2 órát.
Másodsorban pedig menj nőgyógyászhoz! 15 éves korban ez nem normális. A szakorvos megoldást fog találni, és ki is vizsgál, hogy nincs-e valami komolyabb baj. Mindenképp menj el.
Köszönöm a segítséget!
A nőgyógyásztól és a tampontól is úgymond "félek" :) (Mondjuk azért elgondolkodok rajta, mert már nagyon kivagyok ettől az egész menzeszes hülyeségtől. )
Jöhetnek még , ötletek tapasztalatok!
Szia!
A teákkal kapcsolatban: a cickafarkfû teát ajánlom a görcsökre a csalán teát a vas pótlására.
Az erôs vérzéssel kapcsolatban: fordulj orvoshoz, az is lehet, hogy ez most egy ilyen idôszak, de nem árt ha szakemberrel is beszélsz errôl. A tampont és az éjszakai betétet ajánlom együtt így biztosan nem fogsz átázni. És persze a szünetekben ellenôrizd a helyzetet. Ki is kéretkezhetsz órán, hogyha diszkonfort érzeted van.
28 vagyok 14 éve van meg. Volt olyan, hogy nyaralás közben jött meg. Semmi bajom nem volt lazán úsztam a tengerben, kirándultam stb. Aztán megszülettek a gyerekeim és ott tartok, hogy a 2. nap kész gyötrelem. A super plus tampon és az éjszakai betét együtt jó szokott lenni, de ha nem életbevágó aznap ki sem teszem otthonról a lábomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!