Ha pcos-em van de jók az inzulin értékeim, akkor is szedhetek metformint? Akkor is felírja a doki?
nekem ezek a tüneteim:
- erős hajhullás
- nincs menszesz
- szőrösödés
- sok tüsző
nem vagyok elhízva és az inzulin értékeim is jók.
metformint így fel fog írni A doki?
az én nőgyógyászom csak fogamzásgátlóval akarja kezelni :S
Az első és legfontosabb: ne engedd a fogamzásgátlót!! Bár én még csak PCOS gyanús vagyok, de ezt egy életre megtanultam. 16 évesen mentem el ilyen problémákkal az endokrinológushoz, és 1 évig szedetett velem fogamzásgátlót. Amellett, hogy iszonyatos mellékhatásai voltak, most hogy abbahagytam még roszabb lett a helyzet. A fogamzásgátló nem oldja meg a problémát, csak elfedi. A legjobb a diéta és a mozgás, erről sok infót találsz az interneten.
A metformint egyébként nem hinném, hogy felírná neked, ha jók az értékeid, de mások majd biztos válaszolnak erre a kérdésedre. :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Szia! Olvasgass ilyeneket, a gyerek/terhesség kategóriában.
tényleg nem tudom mit tegyek most már...
olvastam erről a hármas kezelésről: diéta, mozgás, gyógyszer.
de elég vékony vagyok 171 cm / 58 kg, így is diétázzak? nem akarok fogyni nagyon. mozgás oké.
gyógyszer pedig a metformin, de ha nincs baj az IR-emmel, akkor minek?
Egyáltalán milyenek az értékeid? Mert sok doki olyan értékre is rámondja, hogy normális, amire egy jó endokrinológus már Metformint ad.
Leírnád, hogy milyenek lettek az inzulinértékek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!