Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » PCOS-t diagnosztizáltak...

PCOS-t diagnosztizáltak nálam. Ha elkezdem a fogamzásgátló kezelést, a hajam visszanő vagy marad ilyen?

Figyelt kérdés

A hajam 3/4e kihullott, ami megmaradt az nagyon el van vékonyodva, borzasztó az állapota. Póthajam van, így nem feltűnő, de a közvetlen környezetem én én is tudom, hogy ez nem megoldás.

Azért kellett idáig várnom a kezeléssel mert egy magánkórházban teljesen félrediagnosztizáltak és még fizettem is érte!!! AZT mondták ez normális, majd elmúlik stb.

Ki gondolta volna, hogy az SZTK-ban becsületesebben látnak majd el.

Lényeg a lényeg hogy egy újfajta fogamzásgátlót írt fel nekem a doki: Bevera.

Ha ezt elkezdem szedni, akkor alább hagy a hullás és visszanőhet a hajam vagy már sosem lesz olyan szép egészséges és fényes, mint volt?

Kieszítő kezelésként - kedves sorstársaim - mit használtok, hogy gyorsabban nőjjön vissza?

Egyáltalán a fogamzásgátló segít megfékezni a hullást és az elvékonyodást? A nődoki szerint igen.

De mik a tapasztalatok.

Köszi!

2013. júl. 26. 17:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Azt el tudnád mondani, hogy nálad milyen eredmények alapján diagnosztizálták a betegséget? Inzulinrezisztencia, rossz FSH-LH arány stb...
2013. júl. 26. 21:04
 2/9 anonim ***** válasza:
A PCOS-nek a fogigátló nem a megfelelő kezelési módja. Ez egy összetett endokrinológiai probléma. Ha szeded a gyógyszert tünetileg javulni fogsz, mert a gyógyszer gyakorlatilag blokkolja a női nemi hormon termelésedet, ezáltal a tüneteket is, de ha elhagyod később, mert mondjuk babát szeretnél, sokkal hatványozottabban jön el majd minden.
2013. júl. 27. 14:18
 3/9 anonim válasza:
szia.igaza van az előttem szolonak.semmivel sem jobb az sztk-s orvos szek szerint.a fogigátlót előszeretettel irják fel a nődokik,meg némelyik pancser orvos.sajna maximum enyhűlni fog a hajhullás,de az sem a fogigátlotol hanem ha normális gyogyszerekkel kezelnek.a fogigátló tünetkezelésre oké,de később több gondod lesz mint előtte.kiegészitőnek hajhullásra lenne egy tippem.tesómnak drasztikusan hullott a haja volt bőrgyogyinál és haircliniket ajánlottak neki 3honap utàn làtványos volt a hajnövekedés.de a fogigátlótol nem fog kinőni ez biztos.sajnálom
2013. júl. 27. 23:32
 4/9 A kérdező kommentje:

de akkor mivel lehet kezelni?? ha nem fogamzásgátlóval?

mind az endok. mind a nőgy. azt mondta ezt a betegséget CSAK FOGAMZÁSGÁTLÓ.val lehet kezelni! semmi mással!

akkor mi mással lehet kezelni?

első: nincs menstruációm, hullik - nem is - ÖMLIK a hajam. szőrösödöm az államon, hasamon, meg mindenütt, kivéve mellkas. és teli vagyok tüszőkkel... tegnapelőttvoltam UH-n, elszörnyedtek, hogy a tavaszi UH-n azt mondta a magánorvos, hogy ezek a tüszők nORMÁLISAK.

vérvételen nem voltam még idén, de a tavalyi értékeim jók voltak - novemberiek.

2013. júl. 28. 11:24
 5/9 A kérdező kommentje:

talán az összes tipikus PCOS tünet közül az elhízás és a pattanások nem jellemzőek rám.

171 cm / 60 kg vagyok.

2013. júl. 28. 11:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Inzulin és cukorterhelést csináltak nálad? Az esetek nagy részében a PCOS és az ún. inzulinrezisztencia (IR) összefüggnek. Nagyon ritkán fordul elő PCOS IR nélkül is. Az inzulinrezisztencia a cukorbetegség előszobája. A szervezett a bevitt szénhidrátra a kelleténél több inzulint termel. A magasabb inzulinszint okozza a sok kis tüszőt és a hormonális egyensúly felborulását, ezáltal a szőrösödést, hajhullást, stb. A kezelése 3 pilléren alapul. Diéta (kevés és jellemzően lassú felszívódású szénhidrát fogyasztása, rendszeres - heti min. 3x 1 órás - sport és gyógyszer-metformin ahtóanyagú). Keress rá a neten az IR-re és javasolom, hogy keress egy másik dokit. A témában a Mensmentis a legjobb. Fizetős és pesti, de sok helyen sajnos jó eséllyel félrekezelnek, mert halvány fogalmuk sincs a betegségről.
2013. júl. 28. 16:20
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen, csináltak és rendben volt az inzulinom,teljesen.

más is javasolta ezt a klinikát, megpróbálkozom velük akkor.

2013. júl. 28. 16:29
 8/9 A kérdező kommentje:

azt nem mondtam hogy három évig szedtem cypromix fogamzásgátlót ami tavaly júliusban hagytam abba.

ezt követően novemberben volt a komplett hormonvizsgálat, ami mindent rendben talált...

az IR-re gondolom nincs hatással a fog.tabletta?

2013. júl. 28. 16:50
 9/9 anonim válasza:
elvileg a kettőnek egymáshoz közvetlen köze nincs.az egyik barátnöm szedett fogigátlót mikor abbajagyta tele lett cisztákkal.elment a mesmentibe normálisan kivizsgàlták és kellő gyogyszerrel sikeresen kezelték.ő babát is akart 3honap alatt össze is jött nekik.a lényeg ne tömjenek fogamzásgátlóval.felesleges.a pcos nőket metformin mefral merkformin stb. kezelik.az inzulinrezisztencia a fő kiváltó ok.járj utàna.nekem addig huzták az időt mig IR helyett már a kettes tipusu diabéteszem kezelik és az sem kizárt gyerekem sem lesz az életben:(
2013. júl. 29. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!