Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Rákszűrésest csinált ma doki...

Rákszűrésest csinált ma doki - állítása szerint. De kenetet nem vett, csak megvizsgálta az állapotát egy műszerrel. Akkor ez megbízható eredmény?

Figyelt kérdés
2009. okt. 21. 21:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Méhnyakrák szűrést általábban bekukucskálva vizsgálnak és a kenet vétel pedig pl gomba kimutatására szolgálhat.
2009. okt. 21. 21:37
 2/12 A kérdező kommentje:
azt elfelejtettem írni, hogy megnyomkodta hasam, miközben ujja bent volt hüvelyembe. csak most jutott eszembe, mintha az rémlene, hogy kenetet is vesznek ilyenkor, de semmi ilyesmi, azt se mondták mikor hívjam eredményért. annyit mondott, hogy ép, nincs semmim.
2009. okt. 21. 21:39
 3/12 anonim ***** válasza:
Kell a kenet.A rák megelöző állapotot kukucskálással nem tudja menézni.
2009. okt. 21. 21:39
 4/12 anonim ***** válasza:
Elöző vagyok.Vannak orvosok akinél nem kell az eredményért menni,ha gond van levélben értesitenek.
2009. okt. 21. 21:40
 5/12 anonim ***** válasza:

A colposcopia elfogadott szűrési módszer. Mintát akkor vesznek, ha találnak elváltozást, mely további vizsgálatokat igényel.

De már itt is rögtön "az orvos a hibás"...

2009. okt. 21. 21:42
 6/12 A kérdező kommentje:

hát ez nagyon jó.. papírra azt írta, hogy kenetes gomba vizsgálat is, de semmi ilyen...

mondjuk nem néztem mit csinál, de mondtam, hogy ez az első, és rendes volt, mert mondta, hogy most mi lesz. de mintavételről nem szólt..vagy nem emlékszem rá(ami lehet, mert nagyon izgultam), de azt sem mondták, hogy eredményért mikor érdeklődjek..

2009. okt. 21. 21:42
 7/12 anonim ***** válasza:
A kenetes mintavétel kb. 5 másodperc és nem jár semmi különösebb érzéssel, és a mintavételi pálca se egy "feltűnő jelenség". Szóval, lehet, hogy volt, csak nem vetted észre.
2009. okt. 21. 21:47
 8/12 A kérdező kommentje:
és amúgy ha nem vesz kenetet, és mondjuk más bajom van (gomba, gyulladás) azt ilyenkor észre veszi?
2009. okt. 21. 22:06
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem is érezted, hogy vett kenetet.
2009. okt. 22. 11:53
 10/12 A kérdező kommentje:
azt sejtem, hogy nem érzem, csak nem mondta, hogy venne kenetet (miközben mondta végig mit csinál), és azt se mondta, hogy eredményt hogyan kapok..
2009. okt. 22. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!