Szerintetek a NuvaRing fogamzásgátló gyűrűtől fájhat a fejem?
Figyelt kérdés
Holnap lesz fent 21 napja, igaz hogy most meg is vagyok fázva, de már kb. 3 napja rettenetesen fáj a fejem. Mi a véleményetek?2009. okt. 20. 10:11
1/2 anonim 

válasza:

A Nuvaring gyűrű helyileg fejti ki hormonális hatását,nem meg végig a szervezeten, mint a sima orális fogamzásgátlók. Sokan ezért is részesítik előnyben. Szóval szerintem ez a náthától van, szerintem semmi köze a Nuvaringhoz :)
2/2 anonim 

válasza:

Na azért ez nem egészen így van, a hormonok a gyűrűből a vérkeringésbe kerülnek, tehát ugyanúgy előfordulhatnak mellékhatások, mint a tablettánál. Ezek közül legjellemzőbb a fejfájás.
"A NuvaRinggel végzett klinikai vizsgálatok során jelentett leggyakoribb mellékhatás a fejfájás, a hüvelyi fertőzések és a hüvelyi folyás volt, melyek mindegyikét a nők 5–6%-a jelentette."
Persze ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy neked biztos ettől fáj a fejed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!