Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A Canesten kúp használata?

A Canesten kúp használata?

Figyelt kérdés
Egy antibiotikum (Augmentin) miatt hüvelygombám lett. Vettem Canesten Kombit és az első kúpot felhelyeztem magamnak a hüvelyembe (úgy látszik nem túl mélyen, pedig azt hittem), viszont az, a másnapi székletürítésnél teljes egészében távozott belőlem. Vajon két kúp is elegendő a gomba megszüntetésére vagy vegyek inkább egy újabb csomagot és használjak-e el belőle egyet, hogy meglegyen a 3 napos kúra?
2009. okt. 17. 16:33
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

Az a normális, ha másnap kijön. Mindenkinek kijön, nyugi. Ha aznap jött volna ki, akkor kéne új csomagot venni.

Egyébként nem értem ezt a székletürítéses dolgot. A fenekedbe dugtad, vagy mi? Hogy jön ez ide. Kijött és kész.

2009. okt. 17. 16:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem is kijött másnap. Sőt nekem mind a 3 kijött, de szerencsére elmúlt a gombám:)
2009. okt. 17. 16:48
 3/5 A kérdező kommentje:
A félreértések elkerülése végett a székletürítéssel az erölködésre gondoltam :), a másik dolog pedig, hogy már volt hüvelygombám 1,5 éve amikor másik kúpot használtam és az "trutymósan, feloldódott állapotban, folyamatosan" távozott belőlem, nem pedig egyszerre, teljes egészében, feloldatlan állapotban (úgy mintha a csomagolásból vettem volna ki).
2009. okt. 17. 16:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem eddig feloldódott és másnap fehér, kicsit szemcsés állagú cucc jött ki. Nem lehet, hogy nem elég mélyre dugtad? Akkor elképzelhető, hogy valahol a hüvelybemetnél megrekedve nem teljesen oldódott fel és másnap ahogy a wc-re ültél, kipottyant egészben. Másra nemigen tudok gondolni.
2009. okt. 17. 19:11
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem elég a 2-3 napos kúra!

Menjen orvoshoz, ha:

1. Ez az első gombafertőzés életében. Ilyenkor tisztázni kell, hogy nem egy komolyabb problémáról van szó, például húgyúti fertőzésről, vagy nemi úton terjedő betegségről.

2. Várandós. Az összes gyógyszer (a recept nélkül kapható készítmények is) alkalmazásához orvosi jóváhagyásra van szükség ilyen esetben a mellékhatások miatt.

3. Gyakran van gombafertőzése. Évente háromnál több megbetegedés esetén visszatérő hüvelyi candida fertőzésről van szó. (A visszatérő megbetegedés más krónikus állapotnak, például cukorbetegségnek is lehet a jele.)

Mivel a nők körülbelül 5 %-ánál alakul ki tartósan visszatérő fertőzött állapot, mely legalább hat hónapos gombaellenes kezelést igényelhet. Azonban a gombaellenes szerek használatának jócskán vannak mellékhatásai, ezért törekedni kell arra, hogy megelőzzük a betegség kiújulását, illetve küzdjünk a tünetek ellen.

1. Joghurt. A Lactobacillus acidophilus-törzseket tartalmazó joghurtok fogyasztása mellett csökken a betegség kiújulásának kockázata.

2. Acidophilus. A védő hatású bacilust tartalmazó készítmények fogyasztása is előnyös hatású lehet.

3. Megfelelő öltözködés. A szoros nadrágok mellőzése, és a pamut fehérnemű segít, hogy a bőr lélegezzen és hűvös maradjon. A gomba szereti a nedves, meleg környezetet – a jól szellőzés és a megfelelő száradás biztosítása tehát igen kedvező hatású.

4. Love Moon anionos itimbetét használata.

Krónikusan visszatérő vagy egyéb nemi úton terjedő fertőzés esetén a partner kivizsgálása és kezelése is szükséges lehet!

2009. okt. 18. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!