Igaz e, hogy aki tartósan (évekig) szed fogamzásgátló tablettát, az az abbahagyás után könnyebben teherbe esik?
Pont ellenkezőleg. A fogamzásgátló alapból felborítja az ember hormonháztartását, normális működését, és annak is idő kell, míg visszaáll. Sajnos jópár nőgyógyász szerint ehhez kb két év kell (nem pont a teherbe eséshez, de a teljesen egészséges babához igen), de hálisten a gyakorlatban azért nem ez a gyakori.
Bár nekünk az egyetemen még ezt tanítják.
a kitisztulásról annyit, hogy amikor azt mondtam a nőgyógyászomnak, hogy a baba vállalás előtt szeretnék 3 hónapot kihagyni majdnem leüvöltötte a fejemet, hogy 10 nap alatt kitisztul, mert a mai gyógyszerkbe már alig van hormon...
hát most mi tévő legyek..
ja, és még azt tudnotok kell, hogy endometriózis miatt műtve voltam 1,5 éve, ami azóta kiújult, ezért kezelgetnek mindenfélével...
Köszönöm a válaszokat!
Azért az a 48 óra is elégg tabi függő. Mert ugye ha így lenne, akkor mi lenne a 21 tablettás egy hetes gyógyszerszünetes tabiknál?
Amúgy meg vannak kivételek és ezeknek örülni kell, de én nem merek kockáztatni és kivárom a kellő időt.
Szakmámból adódóan túl sok olyan babát látok akiknek nem jött be ez a "kihagyjuk az ajánlott szünetet, jöhet a baba" hozzáállás. Hidjétek el, nem valami vidám látványok szegénykéim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!