Pattanások fogamzásgátló szedése után/nélkül?
Endokrinológiára kéne menned, mert úgy tűnik, hogy a problémáidnak hormonális háttere van. A fogamzásgátló valóban látszólag megoldja a problémát, de csak a tüneteket kezeli, az alapbetegséget nem.
Ezért felháborító, amikor az orvosok (feltéve hogy orvos ajánlotta neked és nem csak úgy magadtól kezdted el szedni) a legegyszerűbb módját választják a betegek kezelésének ahelyett, hogy tisztességesen kivizsgálnák.
Tizenéves voltam, mikor ezt javasolták. Azóta egyszer már abbahagytam - akkor fél évig bírtam gyógyszer nélkül, de annyira zavartak a pattik, hogy újra szedni kezdtem. AZtán idén megint abbahagytam, de ismét fél évig bírtam...
Roaccutant nem szedhettem, mert azt mondta a bőrgyógyász, annyira nem súlyos az akne, hogy indokolt legyen...
Ellenben elegem van már ezekből a krémekből, mert nem oldják meg a problémámat és nagyon kellemetlenek a mellékhatásaik...
Vérvételen a fogamzásgátló szedése mellett évente voltam. Ott nézték a hormonszintet is - de mindent rendben találtak.
Szóval nem tudom, tanácstalan vagyok. Ha rendben van minden a hormonokkal, akkor még mit tehetnék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!