Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Baj ha minden nap van fehér...

Baj ha minden nap van fehér folyásom?

Figyelt kérdés
Nem sok de mindig látszik az ajkaimon! Nem büdös és sima fehér! Kellemetlen tud leni intim pillanatokban! Mitől lehet? Normális? A fogamzásgátló okozhatja?
2009. okt. 12. 14:52
 1/5 anonim ***** válasza:
33%
mindenkinek van minden nap fehérfolyása... -.- ez természetes.
2009. okt. 12. 15:09
 2/5 anonim ***** válasza:
őő.. nem tudod hogy baj e, vagy hogy mi az a fehér folyás, de fogamzás gátlót szedsz ?:D
2009. okt. 12. 15:16
 3/5 anonim ***** válasza:
42%
az ajkaidon is látszik? hát nemtom, sztem normál esetben az inkább a bugyin van. fürdesz reggelente? az sokat tud ám segíteni, ha reggel is fürdesz és nemcsak este.
2009. okt. 12. 15:21
 4/5 anonim ***** válasza:
60%

Dehogy baj! Mindenkinek van fehér folyása, ha nincs szaga, és tiszta az állaga, akkor az természetes....Van akinek több, van akinek kevesebb van...én sajnos abba a körbe tartozom, akinek több van, így kénytelen vagyok minden nap tisztasági betétet használni. Természetesen elég a legkisebb, legvékonyabb! De mindig irigyeltem azokat a lányokat/nőket, akiknek nagyon kevés van, és napközben is hordhatnak csipkés bugyit, vagy akár nem is vesznek fel bugyit! :) Én át tudom áztatni az alsóneműmet sajna...

Szóval nincs semmi gond vele! Esetleg hordj magadnál intim törlőkendőt!

2009. okt. 12. 18:29
 5/5 anonim ***** válasza:
54%

A hüvelyi folyást mindig kóros folyamatnak tekintjük, pedig a hüvely mirigyei, a méhnyak belsejében levő mirigyek folyamatosan termelnek váladékot. Ennek szerepe a hüvely falának nedvesen tartása, a hüvely öntisztulásának biztosítása. Az élettanilag termelődő váladék távozása során keveredik a lelökődött nyálkahártya sejtekkel, baktériumokkal. Általában fehér vagy halványsárga színű.

Az élettani hüvelyi folyás:

Ameddig a folyás mérsékelt, nem viszket, nem hat ingerlően és nem kellemetlen szagú, valószínűleg normális és szükséges is.

Tudni kell, hogy bőségesebb folyás keletkezik magasabb ösztrogénszint (pl. fogamzásgátló-szedés), stressz és nemi izgalom hatására.

A túlzásba vitt higiénia - például gyakori hüvelyöblítés -is felboríthatja a hüvely baktériumflórájának egyensúlyát, és kedvezhet a gombák elszaporodásának, a baktériumok megtelepedésének.

A hüvelyi folyás fontos figyelmeztetőjel, nem maga a folyás a betegség, a folyás csak egy tünet. Mindig meg kell keresni és kezelni kell a mögötte meghúzódó okot!

A hüvelyi fertőzések típusos tünetei a hüvelyi folyás és a nemi szervek égő-viszkető érzése.

Minden folyás esetén kötelező a nőgyógyászati szakvizsgálat!

2009. okt. 18. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!