Cukorbetegség! Hány éves kortól jelentkezhet, milyen időközönként kell beadni az inzulint és hányszor egy nap? Megnehezíti az életet? Máshogy kell étkezni/élni ezzel a betegséggel?
Valaki alapból így születik, valaki viszont csak 70 éves korára lesz cukorbeteg. Nincs átlag.
Az elején napi 2x kellett inzulint adnom, 2 év múlva 3x, 1 évre rá, már 4x. Azóta nem változott. A kezdetek óta eltelt 8 év. Nagyobb korban lehet vele kicsi gondod az elején, kisebb korban még nem érted, és megszokod. Én már együtt élek vele, engem nem zavar.
Egyáltalán nem KELL máshogy étkezned/élned. Csak javasolt :)
Én csak a szénhidrátot figyelem az ételeken, és ugyanúgy eszek cukros dolgokat, mint a "rendes" emberek.
Régen sok diabetikus fagyit gyártottak. Ma, talán 2 fajtát találsz Magyarországon (ezt nem úgy értem, hogy 2 helyen).
Ha sovány vagy, ha duci, akkor is lehetsz cukros. Nálam úgy vették észre, hogy egy hét alatt fogytam 6 kilót, és folyamatosan ittam, és jártam a wcre. Átfolyt rajtam minden..
Másoknál viszont pont ellenkezőleg történik. Valaki hízik. De a vízhiány és a sok vizelet az újjak 80%-ánál megtörténik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!