Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruáció előtti fokozott...

Menstruáció előtti fokozott érzékenység? Sírás mindenen?

Figyelt kérdés
Alapjában véve egy maximálisan optimista, élet vidám ember vagyok, imádok élni. De ezek a menszesz előtti napok nagyon meg tudnak viselni.. Két vérzió szokott lenni: Vagy mindenkit kikészítek idegileg a környzetemben azzal, hogy az élő fába is belekötök, és elviselhetetlenné válok, Vagy : még egy meghatóbb idézeten is elsírom magam fél perc alatt. Ilyenkor ráadásul mindig beképzelek minden hülyeséget az amúgy jól működő párkapcsolatomba. Ezekbe a napokba mindig azt érzem, hogy nem szeret a barátom, hogy lehet megcsal, vagy már nem is kellek neki. Mindent túl reagálok, és még sírok is össze-vissza .. Borzalmas.. mert ilyenkor tudom, hogy ez "nem is én vagyok".. Most viszont már menszesz előtt 12 nappal jelentkeztek ezek a tünetek. Plusz a migréns fejfájás is. Nyáron néha jellemzőbbek ezek a pms tünetei nálam. Másnál is van hasonló szindróma ezekben a nehéz napokban? ... és ti, hogy kezelitek ezt? A válaszokat előre is köszönöm.

2013. jún. 18. 23:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj,én is ilyen vagyok.:D
2013. jún. 18. 23:11
 2/7 anonim ***** válasza:
45%
hát ez nehéz.. tönkre vághatja a kapcsolatot, ha minden hónapban boszorkánnyá válsz pár napra.. Uralkodj magadon. Egy biztató: ha már születik egy gyerek, utána jobb, enyhébb. "12 nappal jelentkeztek ezek a tünetek." -ez nem , ez túlzás, ez nem pms.. " Plusz a migrénes fejfájás is" -az viszont jellegzetesen inkább a peteérés után szokott lenni!! csalódott a szervezet, felkészült valamire (ezt persze csak én mondom, de inkább félidőben van migrén)
2013. jún. 18. 23:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez a menstruáció előtti tünetegyüttes (PMS), sok nő van így. Én alapból optimista vagyok, így ha negatív gondolataim vannak, rögtön a naptárra nézek, nem fog-e a napokban megjönni. Így azonnal rájövök, honnan fúj a szél, és helyre áll bennem a világ rendje.
2013. jún. 18. 23:21
 4/7 anonim ***** válasza:
42%

Harmadik vagyok, nekem is a fejem fáj időnként mielőtt megjön, vagy az első napon. Minden tisztességes nőnek a hasa fáj, nekem azzal soha semmi bajom nem volt.

Egyébként meg az, hogy ilyenkor hogyan viselkedsz, kizárólag rajtad múlik. Én mielőtt bármire reagálok, veszek egy nagy levegőt, és emlékeztetem magam, miért látom épp feketébben a dolgokat.

2013. jún. 18. 23:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Olvasd el ezt: [link]
2013. jún. 18. 23:26
 6/7 anonim ***** válasza:

A menstruáció már csak egy ilyen dolog... Hogyan kezelem? Elmegyek görizni egy-két órára, akkor kiszellőzik a fejem. Hazajövök ugyanúgy leordítom mindenki fejét, meg bőgök a rajzfilmeken, ilyeneken, hogy a Tom és Jerryben a macska meg az egér bírják egymást, de a mozgás azért segít. Jót tesz ilyenkor a fizikai fáradtság. Utána jobban is alszik az ember.

Ha több vizet iszol, csökkenhet a fejfájásod, nyáron ez fokozottan igaz.

2013. jún. 19. 00:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mostanába én is próbálok többet mozogni, vagy elmenni futni. Valóban kicsit javít a helyzeten, de mikor én is oda kerülök, hogy leülök a tv elé.... minden visszaáll az eredeti menstruációs témához. Próbálom elterelni a gondolataim a negatív dolgokról, és lekötni magam, ez ilyenkor ideig-óráig sikerül is:)
2013. jún. 19. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!