HPV által kialakult szemölcs eltávolítására tud ajánlani valaki hatékony kezelést?
Valószínűleg 6-os HPV-d van, ha szemölcs a tünete. Nekem is ez van, de rajtam szerencsére nem jöttek ki szemölcsök, viszont a barátomnak 1,5 éven keresztül voltak és csak tűntek el. Próbálkoztunk:
-bőrgyógyászati lézeres kezelés: horribilis összegekbe kerül, fájdalmas, de általában ez használ, nála 5 kezelés után mindig kijöttek.
-krémek, ecsetelők: kis szemölcsöket gond nélkül eltünteti, nagyoknál már bajos. Konkrétan Aldara krém, 20000 ft egy hónapra és a kúra 3 hónapos, nálunk ez sem vált be.
-Isoprinosine immunerősítő: több hónapos kúra után nálunk ez vált be. De ez sem olcsó mulatság, 3000 ft körül van egy doboz.
Mindenképpen keress fel orvost (ezek a gyógyszerek, kenőcsök is vénykötelesek), a HPV okát kell megszüntetni, ezért a felső két pont tüneti kezelés nem a legjobb szerintem, bár az orvos ezektől is el kell múlnia.
És nem utolsó sorban, ez a vírus okozza a méhnyakrákot, szóval azonnal fordulj te vagy a partnered nőgyógyászhoz, valószínűleg az Isoprinosine-t fogják felírni a teszt elkészítése után. Ez a 6-os vírus alacsony kockázatú, de előfordulhat másik típusú HPV-vel együtt! Ne hanyagoljátok el ezt a problémát!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!