Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért okoz (hat) a menstruáció...

Miért okoz (hat) a menstruáció hasmenést?

Figyelt kérdés
Nemrég valaki ezen oldalon kérdezte, hogy van-e aki székletváltozást tapasztal menstruáció alatt. Sokan írták a hasmenést, köztük én is. Azt viszont nem tudom, mitől van ez?Tudja valaki az okot?
2009. okt. 9. 14:43
 1/4 anonim válasza:
66%
Általában akkor okoz a menstruáció hasmenést,ha nagyon erősen görcsöl a méh vagy a petefészkek. Az is elöfordulhat,hogy vese görcs is van a menstruáció alatt. Nem kellemes,de ezt egy nönek ki kell birni.Dr.Kováts
2009. okt. 9. 15:00
 2/4 A kérdező kommentje:
nekem az elején görcsöl a hasam, az első nap, hasmenésem viszont mindig a végén szokott lenni :(
2009. okt. 9. 15:34
 3/4 anonim ***** válasza:
85%
Igaz, de amúgy ehhez nem szükséges erős, fájdalmas görcs, egyszerűen nemcsak a "méh" tekereg, hanem emiatt amögöt a belek perisztaltikája 8ürítéses mozgása) is fokozódik.
2009. okt. 9. 21:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem is csak az erős görcsök miatt szokot Puhább állagú lenni a székletem az első nap.És ha nem szedek be fájdalom csillapítót,akkor a wc-és után fél óra múlva megnyukszik a hasam,és nem görcsöl.Na a suliban már gáz van,ott nem szoktam vécézni.És ha nem megyek el kakálni (bocsi),akkor még a gyógyszer sem hat a hasfájás ellen.18/L.
2009. okt. 10. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!