Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy néz ki a HPS-s, méhnyakrá...

Hogy néz ki a HPS-s, méhnyakrákos "szemölcs"?

Figyelt kérdés
Mutatnátok képet róla? Nekem van pár helyen, de nem intim részen, amúgy meg eckémás is vagyok lightosan. Enyémek úgy néznek ki, mintha apró pattanások lennének, csak nem lehet őket kinyomni és inkább anyajegynek néznek ki. Az lehet HPV vagy méhnyakrák jele?
2009. okt. 8. 16:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A rákot okozó HPV nem okoz nemi szervi szemölcsöt. Amelyik okoz, az pedig nem okoz rákot.

Így néz ki:

[link]

2009. okt. 8. 16:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
2009. okt. 8. 16:50
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi, és a méhnyakrák jele lehet szemölcs?
2009. okt. 8. 16:50
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Minden szemölcs HPV. HPV=humán papilloma vírus. Ennek mintegy 70 alfaja van, amiket számozással különböztetnek meg egymástól. Csak néhány van, ami méhnyakrákot okoz, de azok kívülről nem látszanak. A börön lévőek, azok közönséges, hétköznapi szemölcsök, semmi közük a méhnyakadhoz.

Évente el kell menni méhnyakrák szűrésre, ha évente eljársz, akkor nincs miért aggódnod. Amíg a rák kialakul, azt sok stádium előzi meg, aminél még visszafordítható a folyamat.

A méhnyakrák tünetei

A betegség sajnálatos módon kezdetben tünetmentes, a tünetek már csak előrehaladottabb stádiumban jelentkeznek, akkor sem típusosak.

- vérzés a hüvelyből nemi aktus közben, után (kontakt vérzés)

- fájdalom a méhszáj területén aktus közben

- rendszertelen igen kevés vérzés

- alhasi panaszok

- szokatlan hüvelyi folyás

2009. okt. 8. 16:58
 5/10 anonim ***** válasza:
A HPV maga esetlegesen szemölcsöt vagy egy szubakut lefolyású fertőzést okozhat, mely daganatmegelőző állapotot jelent.
2009. okt. 8. 16:59
 6/10 anonim ***** válasza:

[link]

én ezt találtam...de most ezt így evés közben végig nézni kicsit durva volt...:)

2009. okt. 8. 17:06
 7/10 A kérdező kommentje:
Februárban voltam nőgyógyásznál, akkor szűrt is, szerencsére nem kerestek vissza. Nincs háziorvosom, hogy tudom intézni a rendszers szűrést? Vagy csak kérjek időpontot sztk-n?
2009. okt. 8. 17:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem eleg csak siman idopontot kerned!
2009. okt. 8. 17:08
 9/10 A kérdező kommentje:
ja, én is ettem. jókor jut eszembe, első képtől majdnem hánytam. :D
2009. okt. 8. 17:09
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
A nőgyógyász évente egyszer csinál méhnyakrákszűrést, ennyit áll a TB. A háziorvoshoz ennek semmi köze. Ha letelt az egy év, akkor kérj úgy időpontot, hogy szeretnéd megcsináltatni a méhnyakrákszűrést.
2009. okt. 8. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!