Mennyibe kerül a HPV (méhnyakrák) elleni oltás? Jó ha beadatjuk?
ha még szűz vagy, sosem érintkeztél pasival, akkor beadathatod magadnak, ha nagyon akarod. de ennekis vannak mellékhatásai, mint minden oltásnak. sokan voltak akiknek teljesen bezavart a ciklusukba és hosszú ideig megsem jött nekik. ezenkívül egyáltalán nem az összes hpv válfaj ellen véd.
ha már nemvagy szűz, ne adasd be, mert a hpv évekig lappanghat, lehet már rég benned van, csak még nemtudsz róla, ilyenkor meg teljesen feleseleges az oltás.
Igy van az első válaszóló jól tudja nemrég meghalt egy fiatal lány -+ még ha esetleg hpv leszel majd azt mondják ez másik tipusu mint ami ellen véd -de legalább kifizetted az oltást + a hpv nem az amit állitanak róla..de jó a félelem keltése ......oltás ...pénz ...
egy forumon beirt egy német hölgy az mondta 4-5féle ellen véd a 100 ismert fajtából és az orvosa is azt mondta ne adassa be ....
Ez tetszik: belezavar a ciklusba! :)
Komolyan: nem hormonkészítmény, ugyanolyan mint egy influenzaoltás, attól se kezdesz el menstruálni!
Ja, és az a lány rákos volt, azért halt meg...
Sziasztok,
Remélem még nem évült el ez az oldal..elég régiek a hozzászólások. Csak azért írok, hátha még valakinek hasznára lesz.
Szóval aki teheti mindenképp adassa be az oltásokat. Eddig akármelyik nődokit kérdeztem, mindegyik csak ajánlotta (pedig nem kap érte egyik sem jutalékot...).
Szóval ne féljetek beadatni!!! Marhaság, hogy bármilyen gondot is okozna! Én most fogom megkapni a 2.-at, és semmi problémám nem volt az első beadása után. Nem voltam tőle rosszul, nem zavar be a ciklusba sem! A HPV-teszt pedig csak javasolt előtte, de nem kötelező. Viszont rákszűrésre mindenképp el kell menni előtte. Az én dokim 2 hónapnál régebbi rákszűrés esetén fel sem írja a vakcinákat.
Ha pozitív lesz a szűrés, de esetleg már ráoltottak akkor sincs semmi gáz, viszont a meglévő problémán már nem segít az oltás. (Magyarul a kukába dobta ki a közöl 48000 Ft-ot).
Remélem hasznos volta amit írtam, és segítségére lesz valakinek. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!