Hogy lehet az, h. valaki 3 hónapos terhes, s rendesen megvolt a menszesze?
anyámnak is megvolt, csak amikor megmozdultam, akkor kezdett gyanakodni, és a vizsgálat után még azt mondta neki az orvos, hogy nem terhes, holott már 4 hós volt velem.Kapott valami bogyót, hogyha terhes is, elhajtja a terhességet(tesóm akkor volt pár hónapos).
1 hónap múlva elmaradt a vérzése, és egy másik dokihoz ment el, aki közölte vele, hogy 5 hós terhes.
Szerencsére nem lett semmi egészségügyi problémám, lelki annál több: mindig azt hallgattam, hogy nem akart, meg h el akart hajtani, meg hasonlók.
Szóval van ilyen.
Anyukámnak szintén végig rendesen megvolt amikor engem várt, ráadásul ő méhen belüli fogamzásgátló mellett esett velem teherbe. Nem is gyanította, hogy várandós, csak mikor a harmadik hónap tájékán elkezdett rosszul lenni.
Azt mondta, hogy bár nem vártak, azért örültek nekem, csak hát későbbre voltam tervezve. :)
Én is sok ilyen történetet hallottam,de a biológiai okára lennék kiváncsi.
Ha valaki tudj,írja meg,de közérthetően ám.:-)
Én is hallottam már,ilyet hogy valakinek végig megvolt,volt vizsgálaton is és azt mondták neki hogy köve van.A picit sem érezte hogy megmozdulna(kis sullyal született). Akor tudta meg hogy terhes amikor a fájdalmai jöttek.
Lehet nem ide tartozik,de érdekes történet!
Egy másik eset:A nő titkolta hogy terhes,nem ment orvoshoz,sehova,az egyik gyereke vele lakik,a másik 2hetente,havonta járt haza.Ők sem vették észre hogy terhes.Aztán egyik nap nagyon görcsölt a nő,és orvost hívtak hozzá,a doki görcsoldó inekciót adott neki.Másnap a gyerek elindult valahova,de útközben visszafordult mert valamit otthon hagyott,és akkor látja vérfoltokat,benéz a fürdöbe,és ott van a kishugi,aki pár perce született.Senki nem vette észre hogy terhes.Ez kétely hogy tudta magáról a nő hogy terhes,vagy nem.A nő 40túl van.
Engem is érdekelt a dolog ezért utánanéztem: /google/
Ezt írják:
Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban “megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.
“Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:
* a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a “szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
* a szervezet “emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
* hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem “igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor
A terhesség alatt jelentkező “menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor “megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor “meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.
Nem kiszakadt gumi mellett terhes lett valaki? Nah azt hogy csinálta? Nem lehetett az, hogy miután levették a gumi, összefogdosták vagy mittomén, és a nőbe benyúltak?
A mikroszkópikus lyukakat is kiszűrik az óvszereken, minden gumit egyenként megvizsgálnak. Azt ne mondd nekem, hogy ilyen FIZIKAI akadály ELLENÉRE valahogy átmegy a gumin a sperma.
Mese habbal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!