Megtagadhatom-e a hüvelyi UH-ot és helyette kérhetem-e a hasit egyszerű rákszűréses ellenőrzés mellé?
Dehogy vagy köteles! Ne viccelj, nem erőszakkal vizsgálnak!
Ha nem akarod, akkor csak rajtad múlik, hogy ne legyen.
Nyilván nem fognak lekötözni és beléddugni egy UH-t.
De a hüvelyi UH-n több mindent lehet látni, mint hasin. Ha utána vmi bajod lesz, ami hüvelyi UH-val látható lett volna, remélem nem jut eszedbe az orvost hibáztatni.
Mondjuk egyébként sem értem, hogy mégis mivel rosszabb egy hüvelyi UH, mint egy rákszűrés.
De ez már a te dolgod.
Kedves kérdező,
sajnos vannak itt az oldalon ketten-hárman, akik komoly agresszívitással oltják a többieket tökéletes egyetértésben és eszükben sincs a legkisebb megértést se tanúsítani azok érzései iránt. (nem is nő mindegyik, van köztük férfi is.)
Ne törődj velük, nyugi.
Természatesen senki sem kötelezhet semilyen vizsgálatra.
Meg kellene az orvossal beszélned, hogy te most semmiképpen sem szeretnéd a hüvelyi UH-t, kéred, hogy hasi UH-t csináljon.
Szerintem ne zárd ki a lehetőségét annak, hogy esetleg majd később talán a hüvelyit is jó lenne.
Ha esetleg az zavarna, hogy férfi az orvos, de női orvosnál el tudod fogadni az UH-t, akkor biztos vagyok benne, hogy azt is meg lehetne beszélni.
Szóval, ne idegeskedj, az orvos van érted, és nem te vagy az orvosért.
Keress megértő embert.
20 éve pszichológus? Nem akarom leszólni, de ilyen hosszú terápia nincsen! Szakmabeli vagyok, ennyi idő alatt még a legsúlyosabb poszt traumás stressz zavarban szenvedő klienst is sikerül stabilizálni annyira, hogy legalább nagyvonalakban teljes életet élhessen. Én terapeutát váltanék a helyedben!
A kérdésedre a válasz: természetesen minden orvosi kezelést megtagadhatsz, ha nem vagy akut életveszélyben, vagy nem beszámítható állapotban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!