Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Megtagadhatom-e a hüvelyi...

Megtagadhatom-e a hüvelyi UH-ot és helyette kérhetem-e a hasit egyszerű rákszűréses ellenőrzés mellé?

Figyelt kérdés
Rendszeres rákszűrés mellé rendelt el a nőgyógyász hüvelyi UH-ot, megtagadhatom-e? Hasi nem izgat de köteles vagyok elmenni hüvelyi UH-ra?? Nekem ez borzalmas lelki trauma, már a vizsgálat is.
2013. máj. 29. 16:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy vagy köteles! Ne viccelj, nem erőszakkal vizsgálnak!

Ha nem akarod, akkor csak rajtad múlik, hogy ne legyen.

2013. máj. 29. 16:50
 2/10 anonim ***** válasza:
Saját felelősségedre megtagadhatod.
2013. máj. 29. 16:53
 3/10 anonim ***** válasza:

Nyilván nem fognak lekötözni és beléddugni egy UH-t.

De a hüvelyi UH-n több mindent lehet látni, mint hasin. Ha utána vmi bajod lesz, ami hüvelyi UH-val látható lett volna, remélem nem jut eszedbe az orvost hibáztatni.

Mondjuk egyébként sem értem, hogy mégis mivel rosszabb egy hüvelyi UH, mint egy rákszűrés.

De ez már a te dolgod.

2013. máj. 29. 17:14
 4/10 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Igaza van a 3. válaszolónak! Ezért írtam, hogy csak a saját felelősségedre tagadhatod meg a hüvelyi ultrahangot!!!
2013. máj. 29. 17:31
 5/10 anonim ***** válasza:
Gondolom megtagadhatod, de jobb lenne legyőzni a dilidet, mert gyakran van rá szükség. A hasi fele annyira sem látszanak a dolgok mint a hüvelyin. Senki sem szereti a vizsgálatot. Én pl reflex szerűen összezárom a lábam az orvos ugy fesziti ki, na meg én is. Tudom hogy akkor fáj ha feszitem de reflex. Mégis kell a viszgálat. mivel egyre többet vizsgálgatnak meddősgi okokból igy szokomk a dologt. Na meg van oylan orvos aki nem szenved a dilivel és beléd teszi a kacsát se szó se beszéd. na ezután már én is próbálom magam elengedni, de telejsen még mindig nem megy. Ez a borzalmas lelki trauma nagyon tulzás, hogy fogsz igy szülni? ne mondd hoyg nem akarsz mert gondolom fiatal vagy és sok lány gondolja igy tiniként vagy fiatlal felnöttként aztán mégis szűl szinte mind.
2013. máj. 29. 17:37
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon kedvesek vagytok a válaszokkal! Hát akkor nem kérem, köszönöm szépen. :)
2013. máj. 29. 17:43
 7/10 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös! Már szültem, 39éves vagyok. De egy gyerekkori trauma miatt 20éve pszichológus tartja bennem a lelket és ez az új orvos éppen nem egy szimpi, kedves ember és magán rendelésre nincs keretem. Szóval a "dili"szót örülnék, ha legalább ebben a kérdésben hanyagolnád. Nagyon kedves tőled egyébként, hogy hozzászóltál. Sokat segítettél...
2013. máj. 29. 17:46
 8/10 anonim ***** válasza:
57%

Kedves kérdező,

sajnos vannak itt az oldalon ketten-hárman, akik komoly agresszívitással oltják a többieket tökéletes egyetértésben és eszükben sincs a legkisebb megértést se tanúsítani azok érzései iránt. (nem is nő mindegyik, van köztük férfi is.)

Ne törődj velük, nyugi.

Természatesen senki sem kötelezhet semilyen vizsgálatra.

Meg kellene az orvossal beszélned, hogy te most semmiképpen sem szeretnéd a hüvelyi UH-t, kéred, hogy hasi UH-t csináljon.

Szerintem ne zárd ki a lehetőségét annak, hogy esetleg majd később talán a hüvelyit is jó lenne.

Ha esetleg az zavarna, hogy férfi az orvos, de női orvosnál el tudod fogadni az UH-t, akkor biztos vagyok benne, hogy azt is meg lehetne beszélni.

Szóval, ne idegeskedj, az orvos van érted, és nem te vagy az orvosért.

Keress megértő embert.

2013. máj. 29. 18:47
 9/10 anonim ***** válasza:
37%
és akkor a szülés hogy ment? Természetes úton szülted?
2013. máj. 29. 19:06
 10/10 anonim ***** válasza:

20 éve pszichológus? Nem akarom leszólni, de ilyen hosszú terápia nincsen! Szakmabeli vagyok, ennyi idő alatt még a legsúlyosabb poszt traumás stressz zavarban szenvedő klienst is sikerül stabilizálni annyira, hogy legalább nagyvonalakban teljes életet élhessen. Én terapeutát váltanék a helyedben!

A kérdésedre a válasz: természetesen minden orvosi kezelést megtagadhatsz, ha nem vagy akut életveszélyben, vagy nem beszámítható állapotban.

2013. máj. 29. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!