Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Volt olyan, aki évekig nem...

Volt olyan, aki évekig nem kezeltette a hüvelygombát, aztán hüvelykrémtől pár nap alatt elmúlt neki?

Figyelt kérdés
Mert én évekig nem mertem dokihoz menni, most elmentem, rápillantott és csak 6 napos hüvelykrémet írt fel, azzal, hogy ez majd kipucolja. Lehetséges ez?

2013. máj. 29. 07:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is nehezen hiszem el, hogy valaki el tudja viselni évekig a hüvelygombát. Sokszor már pár óra vagy pár nap (pl. amíg az illető eljut az orvoshoz) is elviselhetetlen. Viszket, ég, sokan dolgozni sem tudnak menni miatta. Ha esetleg arról van szó, hogy időnként jött csak elő, akkor is elég furcsa. Én biztos nem húztam volna ennyi ideig, ha ki is tudtam volna kezelni otthon, miután harmadszorra is visszajön megelégeltem volna a dolgot és berontok az orvoshoz. Na mindegy. Nem kell ennyire tartani a nőgyógyásztól kérdező. Pláne, ha problémád van akkor pedig az legyen az első, hogy meggyógyulj, ne az, hogy a nőgyógyász mit fog gondolni a testedről vagy hasonlók.

Normális dolog, hogy csak rápillantott és úgy írt fel krémet. Gondolom tipikusak voltak a tünetek és olyan krémet adott, ami több féle problémára jó, tehát kicsi az esélye, hogy ez nem hozza helyre. Tenyésztést akkor csinálnak, ha nem hatott a gyógyszer és specifikus kezelésre van szükség, tehát konkrétan be kell azonosítani, hogy mivel álltok szemben. Sajnos az nem megy, hogy mindenkinek csinálnak tenyésztést, mert sokat kell rá várni (ha mindenki kérne akkor még többet kellene), költséges és sokszor felesleges is. És az esetek nagy részében tényleg segít a felírt gyógyszer, nincs szükség tenyésztésre.

Ne aggódj kérdező, esélyes, hogy használ a kenőcs. Ha pedig mégsem, akkor egyszerűen visszamész és ad valami mást vagy mintát vesz. De nem ártana neki mondani, hogy nálad ez már egy hosszabb ideje fennálló probléma. Ezek a kis apróságok is számítanak, mert lehet, hogy a tünetek egyértelműen egy adott betegségre utalnak, viszont ha hozzzávennénk azt, hogy nálad ez évek óta tart, akkor teljesen más betegségre mutatnának. De ha nem közlöd ezeket az orvossal, akkor ő teljes nyugalomban hiheti, hogy megdönthetetlen diagnózist állított fel, hiszen a páciense nem mondta, hogy hosszabb ideje fennállna a probléma. Persze ilyenekkel általában számolni szoktak már a tapasztalt orvosok, de azzal csak magadnak ártasz, ha elhallgatsz fontos információkat.

Nagyjából mostanra érhetett véget a kenőcsös kezelésed. Hogy vagy, elmúlt vagy visszamentél a dokihoz?

2013. jún. 4. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!