15 éves lány vagyok, mi a teendőm, ha a következő a problémám?
Figyelt kérdés
Nekem az a problémám, hogy nem rendszeres a menszeszem. Van mikor megjön és utána fél évig semmi, majd megint megjön és így tovább. A védőnő azt mondta, míg nem töltöm be a 16-ot, addig minden rendben. De engem ez mégis aggaszt. Arra gondoltam, hogy ha hormonokat szednék, akkor az talán segítene ebben. Menjek el nőgyógyászhoz? Vagy valóban várjam meg míg 16 leszek? Egyántalán miben segítene, ha női hormonokat szednék? A tévében volt egyszer, hogy egy fiú női hormonokat szedett, és tök lányosan néz ki tőle, én, mint lány miben változnék tőle? Szebb lennék? Vagy nőiesebb?2009. okt. 5. 19:26
1/5 anonim válasza:
Ne szedj semmit, a lányoknál ez akár 20 éves korig sem állhat be,mármint a rendszeresség
így jó ez
2/5 anonim válasza:
Keress fel egy nőgyógyászt. Ha nincs gond, akkor csak _rohadtmód_ hosszú a ciklusod, ha gond van, akkor a probléma akár alacsony hormonszint is lehet (ezt csak orvos, vérvétel alapján tudja megállapítani), melynek sajnos lehetnek szervi elváltozásai (policisztás ovarium stb.). Amúgy a hormonokban az a jó, hogy le se szarják, mikor leszel 16, és a védőnénit sem ismerik személyesen. Tehát nőgyógyász, minél előbb és mindenképp.
3/5 anonim válasza:
nekem 13-tól 18 éves koromig teljes káosz volt a menzeszemben, 50-80 naponként jött meg. Utána szütem két egészséges gyermeket, és mostanra semmi problémám. Én akkor rákérdeztem a dokinál is, de ő is azt mondta, hogy ne törődjek vele.
4/5 anonim válasza:
fiatal vagy még, és valszeg nemis régóta menstruálsz. ilyenkor még az a természetes, ha nem rendszeres. lehet h még 18 éves korodban sem lesz az.
a női hormonok semmit nemcsiná,lnak veled, nemleszel se szebb, se nőiesebb. ezcsak belsőre hat
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2009. okt. 6. 18:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!