Cypromixről mik a vélemények?
Azt hiszem nem érted a problémát. Az OKOT kell kezelni és nem a tünetet!!! A rendetlen ciklusnak és bőrnek OKA van! Hormonális oka!! (pajzsmirigy, PCOS, ami lehet ciszta nélkül is, inzulinrezisztencia stb.) Mivel ezeket NEM vizsgálták végig nálad, ezért ennek hiányában egy hormont tartalmazó gyógyszer szedni nagyon nagy hiba. Ugyanis ezzel még többet is tudsz ártani magadnak.
Elhiszem, hogy nagyon csúnya, de ha még nagyobb kárt teszel, az még csúnyább lesz. A nőgyógyászok többsége szart sem konyít az endokrinológiához. Ehelyett hozzád vágnak egy fogamzásgátlót, amivel még több bajt okoznak sokszor.
Én bizony megvárnám az endokrinológiai vizsgálat eredményét, addig nem szednék semmit.
2013. máj. 28. 12:31
Utolsónak teljesen igaza van. A fogamzásgátló nem megoldás, és csak jobban ártasz vele, nem kell fokozni a bajt. Hosszútávon úgy sem szedheted, vagy ha mégis, ki tudja milyen következményei lesznek, akár meddő is lehetsz. Jobb, ha normális, teljes kivizsgálást csinálnak, nálam is ez folyik, de sajnos valóban lassan megy, mert hónapokat kell várni, nem adnak rögtön időpontot. De ha felkeresel egy magán endokrinológust, akkor valószínűleg gyorsabban megy, csak hát azt meg kell fizetni...
2013. máj. 28. 13:55
13/24 A kérdező kommentje:
igen, egyet értek veletek de már tök mindegy mert kiváltottam :/ tisztába vagyok vele hogy többet ártok vele de elegem van :(( a várakozásból, abbol hogy 7 éve ezzel szenvedek, hogy már ráncosodik a bőröm mert a sok sz*r teljesen kiszáritotta az évek során, hogy az orvosok segitség helyett csak a gyogyszerek jutalékára hajtanak... meg mindenből !! tudom hogy ez nem javit a helyzeten, de már tényleg mindegy, kiváltottam. tudom hogy akkor inkább dobtam ki 2000 ftot minthogy nagyobb kárt tegyek de ugysem szedném csak egy két dobozzal és nem árt ha a menzeszemet is rendbe tenné vmi. vérvétel alapján irták fel. fogamzásgátlót sem szedtem még soha, van aki 10 évig is szedi azt... akkora bajt csak nem fog okozni 4-6 honap :/
14/24 A kérdező kommentje:
és... a sotrethez képest ez semmi. ha azt bevállaltam akkor .... :/
Hát te tudod... De akkor mi lesz, ha abbahagyod? Ismét pattanásos lesz a bőröd, nem is kicsit, és a menzeszed is összezavarodik. Én is szedtem ezt a tablettát, de csak addig használt, míg szedtem. Utána megint olyan ronda lett a bőröm, hogy akkor mentem el endokrinológushoz, mert elegem lett és tudni akartam, mi áll a háttérben. Nem felületi kezelést akartam, hanem teljes kivizsgálást.
2013. máj. 30. 09:36
16/24 A kérdező kommentje:
addigra remélem hogy megtalálom az okot. ha nem, akkor folytatom a sotretet amit most a nyár miatt abba kellett hagynom. de akkor neked használ ezekszerint? és mikor kezdett el látszani az eredmény? endokrinologus mondott vmit? már csak abban bizok, minden más vizsgálat megvolt és semmi!!! de csak juni 17re kaptam leghamarabb időpontot és lehet oda se tudok elmenni a melo miatt... ennél jobban meg nem lehetne összezavarni a menzeszem, örülök ha megjön :D
Csak hogy, ha szeded a tablettát, nem biztos, hogy rendesen ki tudnak vizsgálni, hiszen bezavar a hormonháztartásodba. Nekem már az első hónapokban használt a tabletta, de igazából többet vártam tőle. Persze, szebb lett a bőröm sokkal, de nem múltak el a pattanások, azért mindig jöttel elő, csak nem olyan nagy mennyiségben. Én már több, mint egy éve járok endokrinológushoz, nagyon lassan megy, mert hónapokat kell várni a következő vizsgálatokhoz. A góckutatás semmit nem mutatott, a hormonvizsgálat sem, ezért nem rég voltam inzulinterhelésen, még nem tudom annak az eredményét. De ha az is negatív lesz, akkor felkeresek egy nőgyógyászt.
2013. máj. 30. 10:43
dr Balázs Csaba endokrinológust keresd fel, ha jót akarsz és hívd fel személyesen az asszisztensét, hogy mihamarabb bejuthass hozzá. Ok nélkül nincs ez az állapot! Ha szeretnél valaha is gyereket, akkor tessék szépen elmenni egy normális, hozzáértő orvoshoz. A fenti doktor ebbe a kategóriába tartozik, ha ő mondja, hogy negatív minden, akkor az úgy van, ellenkező esetben nem.
2013. máj. 30. 13:00
19/24 A kérdező kommentje:
értem. hát ha meg honapokat kell várni, akkor pláne szedem.... de mondom, nagyon gáz a menzeszem! hátha legalább azon segít. szinte nincs is, igy az összes méreganyag bentragad a szervezetemben.
egyébként ha valaki tudna segiteni.... a hormonvérvételi eredméntyemen egykeresztes az MCV, Szérum cukor, Abszolut neutrophil. De hiába keresztes, igazábol a normális szélsőértékek keretein belül van. 3 orvos is látta. azt mondták jó
Nem fog segíteni a nagyon "gáz" menzeszeddel, ha más a baj forrása basszus...! Értsed már meg kérlek. SEmmilyen méreganyag nem távozik a menstruációval, ez a tézis már több száz éve megdőlt... Én befejeztem a segítséget, mert úgysem érted, amit írunk, interneten egyébként sem lehet gyógyítani, laborleletet értelmezni. Elmondtam a véleményem, ez nem változott, innentől a döntés a tiéd. Sajnálom, hogy felírtak úgy hormontartalmú szert, hogy nem tudják az okát a problémádnak. Én biztos nem írtam volna fel.
2013. máj. 30. 15:23
Kapcsolódó kérdések: