Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Havonta egy-egy alkalommal...

Havonta egy-egy alkalommal felfázok/megfázok, nem tudom mitől lehet?

Figyelt kérdés
mindig alaposan fel vagyok öltözve, igyekszem sokat inni. A vesém nem működik jól mert le van gyengülve az immunrendszerem és vastagbélgyulladásom is volt. Ez állhat a dolgok mögött? Dokinál voltam igazából 1 gyógyszert adott ami egy ideig jó, aztán pedig újra felfázok. Laborban voltam ott nem találtak semmit.
2013. máj. 22. 15:42
 1/7 anonim ***** válasza:

A felfázás orvosibb nevén húgyhólyaghurut és bakteriális fertőzés okozza. A hideghez ilyen módon nincs semmi köze.

Valószínűleg nem vagy rendesen kikezelve belőle és azért jön mindig vissza.

Ebben az esetben az a gyógyulásnak a nyitja, hogy a tünetek megjelenésénél elmész urológiára, ott kérnek vizeletmintát, a vizeletet kitenyésztik és abból megtudják, hogy milyen kórokozó okozza a fertőzést, ezáltal a gyulladást és ezt akkor célzottan tudják kezelni.

Ugyanis ha valakit fertőzéssel nem célzottan vagy nem elég ideig kezelnek, akkor nem tűnik el az összes kórokozó és azok bizonyos időközönként újra meg újra fertőzést, így gyulladást tudnak okozni.

Az immunrendszer gyengeség pedig jól látod, hozzájárul, mivel nem tud vagy nem tud eléggé védekezni a szervezet a kórokozók ellen, tehát azt mindenképpen erődíteni kell. Vegyél multivitamint a patikába, most már egyre több zöldséget és gyümölcsöt is lehet kapni, fogyassz belőlük sokat.

És továbbra is igyál sok folyadékot.

2013. máj. 22. 15:50
 2/7 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen, akkor intézem az urológiát, és szedek multivitamin tablettát!!

a hideghez lehet hogy nincs köze csak pl. olyankor jelentkezik ha esett az eső, vagy hideg van és megfázok de akkor gondolom ez az immunrendszer gyengesége miatt van :)

2013. máj. 22. 15:57
 3/7 anonim ***** válasza:

gondlom, nem szedsz c vitamint!

a ami zöldségeknek és gyümölcsöknek már szinte alig van c vitamin tartalmuk, és ez az elsődleges vitamin, ami erősíti az immunrendszert.

500-1000 mg az ajánlott belőle, egy átlag embernek, ha dohányzol, iszol, vagy fizikai munkát végzel/sportolsz akkor lehet több is kell.

2013. máj. 22. 17:01
 4/7 A kérdező kommentje:

gyümölcsöket, zöldségeket nagyon szeretem és eszem is őket.

sportolok igen, cigi egyáltalán nem, alkohol csak nyáron:D

2013. máj. 22. 17:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Nem fejtettem ki a hideg részét bővebben. Tehát nem a hideg okozza a felfázást. Hanem kórokozó. A hidegnek olyan köze van csak hozzá, hogy hideg hatására tágulnak az erek, gyengül az immunrendszer, ezáltal fogékonyabb lesz a szervezet kórokozók elkapására. De nem maga a hideg okozza a felfázást. És ugyanígy van a megfázással is. Azt sem a hideg okozza, hanem a kórokozó, csak a hideg gyengíti az immunrendszert.

2013. máj. 22. 18:25
 6/7 A kérdező kommentje:
igen-igen értem már, köszönöm szépen!!
2013. máj. 22. 19:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Urológián ilyen visszatérő esetben katéterezés is lesz, mert tiszta mintát igazán csak úgy tudnak nyerni.
2013. máj. 23. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!