Leirnátok szüléstörténeteteket? Melyik szakasza fájt a legjobban?
Éjszaka folyt el a magzatvizem, bementünk a kórházba, de azt mondták, hogy még nagyon messze van a szülés. A fájásaim nem voltak igazi fájások, ezért vártunk, hogy erősödjenek. Másnap délután lettek igazán erős fájásaim, akkor már nagyon kialvatlan voltam. Végül 24 óra után lett meg a baba, oxitocint kaptam a végén, hogy ne húzódjon tovább. A férjem is bent volt. Aranyosak voltak a szülésznők, mondtak mindent, hogy mi történik, mit fogok érezni.
Hülyén fog hangzani, de nekem a legrosszabb a szülés utáni gátvarrás volt. :-(
Maga a szülés nagyon pozitív élmény volt.:-))
Első: burokrepedéssel indult délután 2-kor, enyhe fájásokkal. Oxitocint kaptam este 6-tól, hajnali fél4-kor született. Az utolsó 4 óra volt húzós, kitolást nem éreztem 15 perc volt kb, gátvarrás viszont 40 percnyi rettent.
Második:indított szülés volt, este 9-kor kezdtük, éjjel 1:45-re lett meg. Az utolsó másfél óra volt nehéz és a kitolás - de az szerencsére nagyon rövid volt, max 10 perc. Gátvarrás megint nem volt valami nagy élmény, főleg hogy gátvédelemre készültünk, de nem sikerült.
Egyébként mindkettő fantasztikus volt, bármikor szívesen átélném megint! :)
a tágulási szakasz a legfájdalmasabb.
Mértéke attól függ, mennyire vagy kimerülve.A kitoláskor már aktivitásra van szükség, ugyhogy az már "vanértelme" fájdalom
Egyébként egy érdkesség, ami bizonyitott,:
a szüléskor bennünk termelődő oxytocin-hormon /nem csak amit beadnak, van saját is, de alkalmanként kevés/, ami fokozza a méh összehuzódásait,és szoptatáskor a tejelválasztást, felelős azért, hogy az egész szüléssel kapcolatos fájdalmainkat FELEJTSÜK.
Különben nem vállalnánk még egy gyereket, senki, ha nem igy lenne
Off a 4-esre:
a mesterségesen adagolt oxitocin nem vált ki fájdalomcsillapító hatást, csak és kizárólag a saját szervezeted által megtermelt hormon képes erre. A plusz csak a fájdalmat, összehúzódásokat erősíti. Nem véletlenül van az, hogy jobb helyeken oxi mellé automatikus az EDA, vagy egyéb fájdalomcsillapítási mód.
Utolsó "ne engedd a gátmetszést, nincs rá szükség". Speciel tőlem nem kérdezték meg, hogy szeretnék-e gátmetszést, és észre se vettem, hogy mikor vágtak, pedig a 24 óra alatt semmi fájdalomcsillapítót nem kaptam. A végén kaptam oxitocint, hogy ne húzódjon tovább a szülés.
Azért szerintem inkább vágjanak, minthogy szétrepedjen a gát, szóval egy kicsit erős ezt így kijelenteni, hogy nem szabad engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!