Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Leirnátok szüléstörténeteteket...

Leirnátok szüléstörténeteteket? Melyik szakasza fájt a legjobban?

Figyelt kérdés
2013. máj. 21. 20:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Éjszaka folyt el a magzatvizem, bementünk a kórházba, de azt mondták, hogy még nagyon messze van a szülés. A fájásaim nem voltak igazi fájások, ezért vártunk, hogy erősödjenek. Másnap délután lettek igazán erős fájásaim, akkor már nagyon kialvatlan voltam. Végül 24 óra után lett meg a baba, oxitocint kaptam a végén, hogy ne húzódjon tovább. A férjem is bent volt. Aranyosak voltak a szülésznők, mondtak mindent, hogy mi történik, mit fogok érezni.

Hülyén fog hangzani, de nekem a legrosszabb a szülés utáni gátvarrás volt. :-(

Maga a szülés nagyon pozitív élmény volt.:-))

2013. máj. 21. 21:11
 2/11 anonim ***** válasza:

Első: burokrepedéssel indult délután 2-kor, enyhe fájásokkal. Oxitocint kaptam este 6-tól, hajnali fél4-kor született. Az utolsó 4 óra volt húzós, kitolást nem éreztem 15 perc volt kb, gátvarrás viszont 40 percnyi rettent.

Második:indított szülés volt, este 9-kor kezdtük, éjjel 1:45-re lett meg. Az utolsó másfél óra volt nehéz és a kitolás - de az szerencsére nagyon rövid volt, max 10 perc. Gátvarrás megint nem volt valami nagy élmény, főleg hogy gátvédelemre készültünk, de nem sikerült.

Egyébként mindkettő fantasztikus volt, bármikor szívesen átélném megint! :)

2013. máj. 21. 21:48
 3/11 anonim ***** válasza:
Délelőtt szokásos nst vizsgálat, méhszáj ellenőrzés, és amnio, nagyon kérdezgette a doki, hogy érzek-e valamit. Semmi nem volt, se görcs, se keményedés, se jósló. Délutánra visszahívott, megint nst, de mostmár fájásmérőt is kaptam, ami mutatott összehúzódásokat. Még mindig nem éreztem. Ez kb 1 órás mutatvány volt, utána már nem engedtek haza, hanem adatfelvétel, előkészítés, és egyből szülőszoba. Szóval bő 2-3 ujjnyi lehettem akkor, még mindig fájdalommentesen. Szülőszobára fektetés után 1 órával éreztem először fájásokat, szépen maguktól rendeződtek is, közben történt burokrepesztés,és kaptam egy méhszájlazítót is. Onnan gyorsultak fel az események, ezek után már eléggé fájt minden, labdán sem volt jó, meg fekve sem, de inkább a fekvést választottam. Azért ez a rész még kibírható volt. Az utolsó 40 perc a kitolás előtt volt nagyon durva. Akkor már sűrűn kérdezgettem a dokit, hogy mégis meddig fog ez tartani, mert így nem fogom bírni. Maga a kitolás 3 fájás, kb 5 perc volt. A vágást nem éreztem, a varrásból néha valamit igen. Összességében 3 óra alatt túl voltunk mindenen.
2013. máj. 23. 15:16
 4/11 anonim ***** válasza:

a tágulási szakasz a legfájdalmasabb.

Mértéke attól függ, mennyire vagy kimerülve.A kitoláskor már aktivitásra van szükség, ugyhogy az már "vanértelme" fájdalom

Egyébként egy érdkesség, ami bizonyitott,:

a szüléskor bennünk termelődő oxytocin-hormon /nem csak amit beadnak, van saját is, de alkalmanként kevés/, ami fokozza a méh összehuzódásait,és szoptatáskor a tejelválasztást, felelős azért, hogy az egész szüléssel kapcolatos fájdalmainkat FELEJTSÜK.

Különben nem vállalnánk még egy gyereket, senki, ha nem igy lenne

2013. máj. 24. 12:49
 5/11 eli-eli válasza:
A HÁLAPÉNZ!
2013. máj. 25. 10:04
 6/11 anonim ***** válasza:
Amikor kijöttem nagy büszkén, és egyböl popsinvágtak. Azóta igyekszem feldolgozni... Hát micsoda fogadás ez??
2013. máj. 26. 19:27
 7/11 anonim ***** válasza:

Off a 4-esre:

a mesterségesen adagolt oxitocin nem vált ki fájdalomcsillapító hatást, csak és kizárólag a saját szervezeted által megtermelt hormon képes erre. A plusz csak a fájdalmat, összehúzódásokat erősíti. Nem véletlenül van az, hogy jobb helyeken oxi mellé automatikus az EDA, vagy egyéb fájdalomcsillapítási mód.

2013. máj. 26. 19:32
 8/11 Kriszet válasza:
Szia! Nekem mindkét gyerkőcnél indítani kellett a szülést. Elsőnél direkt injekciót kaptam (magas vérnyomásra, dagadt vizes lábra), majdnem megölt a doki. Akkor még nem volt érzéstelenítő injekció. Mondhatni hamar szültem, alig hat óra volt összesen mindennel együtt. Ebből mondjuk 3 óra nagyon durva. Alapjába véve jól bírtam, nagyon rendesek voltak velem. Másodiknál burkot repesztettek és rögtön infúzióra tettek, itt éltem a fájdalomcsillapítás lehetőségével. Remek másfél órát pihentem és pikk-pakk 15 perc alatt megszültem. Viszont az első fájdalomnál tudtam, hogy ez az a fájdalom! Minden sejtem tudta, hogy mi következik. Én csak jót mondhatok a fájdalomcsillapításról is. Minden erőm megmaradt és semmilyen rossz emlékem nincs! Hazudnék, ha azt mondanám nem fájt, de semmi eget rengető. Itt is nagyon rendesek voltak velem. Nálam fontos volt, hogy ne legyen fizetett orvosom. Erről a témáról csak rosszat hallottam és nálam bevált. Sem így, sem úgy nem voltam kiszolgáltatva. A pontos válasz a kérdésedre, nálam is a tágulási szakasz volt a legrosszabb. Az elsőnél engedtek sétálni, a másodiknál nem. Az első jobb volt szerintem. Fekve sokkal rosszabb. Félni ne félj tőle, túl leszel rajta (ha még nem vagy túl)és gondolj arra, hogy a babának is fájdalmas nem csak neked. Ezért légy kitartó és erős. Ja és ne engedd a gátmetszést! Nincs rá szükség.
2013. máj. 27. 08:24
 9/11 anonim ***** válasza:

Utolsó "ne engedd a gátmetszést, nincs rá szükség". Speciel tőlem nem kérdezték meg, hogy szeretnék-e gátmetszést, és észre se vettem, hogy mikor vágtak, pedig a 24 óra alatt semmi fájdalomcsillapítót nem kaptam. A végén kaptam oxitocint, hogy ne húzódjon tovább a szülés.

Azért szerintem inkább vágjanak, minthogy szétrepedjen a gát, szóval egy kicsit erős ezt így kijelenteni, hogy nem szabad engedni.

2013. máj. 27. 08:31
 10/11 anonim válasza:
Túlhordásom volt, be kellett menni a klinikára és mivel nem tágultam, a doki mondta, hogy éjszaka a földszint és a 3-dik emelet között lépcsőzzek, amíg bírok. Semmi nem változott, reggel 6-kor előkészítettek a szülőszobára. Augusztus, nagyon meleg, aznap egyedül szültem. Félidős terhességem körül valami történt, mert a két kezem csuklótól, a két lábam bokától iszonyatosan viszketett, de annyira, hogy már drótkefével vakartam és itt-ott már nagyon csúnyán nézett ki a bőröm. Több bőrgyógyász látta, nem tudtak segíteni. A szülésznő egész nap jeges-vizes pelenkákba bugyolálta kezeim, lábaim, hogy csillapítsa a viszketést. A doki óránként megjelent és popsin keresztül vizsgálta a tágulást, ami nem akaródzott beindulni.Az nekem valami borzasztó rossz volt. Közben nem hallották a gyermekem szívhangját folyamatosan, ezért valami övet tettek a hasamra, majd hüvelyen keresztül a fejbőre alá valami érzékelőt. Az nagyon sokáig látszódott is rajta. Infúziót is kaptam. Kb. 6 óra hosszáig nem történt semmi! Dél körül már "a nem történt semmi miatt" azon gondolkodtam, hogy kihúzok minden csövet, vezetéket, amit rám raktak, és elmegyek. De kifogja belőlem kivenni a gyerekem? Ekkor kezdődtek az első fájások. Tíz perc, megint tíz, majd felgyorsult és du 1 órától 1/4 4-ig 2 perces fájások jöttek. A mérő, ami az összehúzódásokat méri egyszer kiakadt. Két fájás között elájultam szó szerint 1-1,5 percre, majd mikor jött a következő fájás, ismét felébredtem. Borzasztó volt. Oxigén-palackot állítottak mellém, kaptam 2x belőle. Könyörögtem még többért, de nem adtak. Mikor végre beindult a szülés és jött ki a feje, akkor meg rögtön szóltak, hogy ne nyomjak. Körbe volt 2x tekeredve a nyakán a köldökzsinór. A szülésznő szenzációs volt! Valamit csinált és mondta, hogy na most! A doki vágott is varrt is, de én ilyeneket nem éreztem. Akkor tudtam csak meg, mikor tanácsokat adtak, hogy naponta mit csináljak a gyorsabb gyógyulás érdekében. Szóval EGY GYERMEKEM lett! Több ilyet be nem vállaltam volna. Semmi sem tudta kitörölni az emlékeimből azt a napot. A gyermekem imádom, nagyon jól sikerült és büszke vagyok rá! Ez az én sztorim!
2013. máj. 31. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!