Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok! 14éves vagyok, és...

Lányok! 14éves vagyok, és nemrég jött meg a menstruációm! Nagyon szeretnék tampont használni. Nem sikerült feltennem, pedig ellazítottam, nem voltam ideges, és még nagy levegőket is vettem. Eddig csak a tampaxszal jutottam valamire. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A tampaxban lévő tampont kicseréltem OB minire. Ugye ez nem baj? A lában a wc ülőkén volt, de mondjuk több pózt is kipróbáltam már. Mit lehetne még tenni? A betét nagyon kényelmetlen, főleg az zavar, hogy mindig azt kell néznem hogy mikor ázok át. A tampaxszal felhelyeztem, de 10 perc múlva kényelmetlenné vált, ha köhögtem akkor éreztem, ha leültem, akkor is. Nem tettem elég fentre? Utánna az ujjammal feljebb akartam tolni, de nem ment, nem lehettem elég nedves? Nem tudom mi lehet a baj!
2013. máj. 17. 15:20
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
hát vérzésem az elég rendesen van sajnos, ezért is akarom minnél elöbb.de a szűzhártyámat nem tudja átszakítani (ob mini) ?? mert igazából lehet,de nem tudom,hogy azért nem sikerült mert lehet h kicsit pazáztam h nehogy véletlenül is átszakadjon a szűzhártyám.
2013. máj. 17. 16:05
 12/19 anonim ***** válasza:
39%
Ezt csak Te látod, hogy mekkora a nyílás a szűzhártyádon. :) Át fér-e rajta a tampon. :)
2013. máj. 17. 16:07
 13/19 A kérdező kommentje:
ha esetleg átszakadna a szűzhártyám (menet közben :DD ) az nagy gonddd lenne? és fájna? mert engem pl nem zavar h nem fiú veszi el a szüzességemet. mert tudom hogy van aki elveszti pl lovaglás közben vagy sportolás közben.és attól még úgy fogom venni, mintha (igazából) a fiú szakította volna át :DDD
2013. máj. 17. 16:15
 14/19 anonim ***** válasza:
70%
hát ne vedd úgy, mintha egy fiú "szakította" volna át... nagyon ne ;)
2013. máj. 17. 16:28
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Tampontól nagyon ritkán szakad át a szűzhártya, nőgyógyász mondta.

Próbáld ki az Ob. silk-touchos tamponját, azon van egy fedőréteg, ami miatt könnyebb a felhelyezés.

2013. máj. 17. 18:24
 16/19 A kérdező kommentje:
oksi :D köszi :DD
2013. máj. 17. 18:31
 17/19 anonim ***** válasza:
Én még most sem tudtam feltenni, pedig már párszor bennem járt a Mr. :D
2013. máj. 17. 21:49
 18/19 Claww válasza:
100%

Szia. Én nem rég kezdtem el tamponozni ..először én is szenvedtem vele.. 16 éves vagyok és még szűz.

Lehet hogy ki fogsz röhögni de ha benyálazod a mutató ujjad könnyebben felcsúszik a tampon..Amikor elöször felhelyeztem a tampont akkor is éreztem , minimálisan de éreztem, pedig mindent jól csináltam. A nőgyógyász azt mondta,hogy egyes lányoknál ez normális mert "szük" vagyok, és hogy hagyjam úgy a tampont(kb fél órára). Úgyhagytam, majd kivettem és újra megpróbáltam felhelyezni egy másikat akkor már nem is éreztem.. Azóta tampont használok és nekem nagyon be vált.

Egyébként ahogy már elöttem írták számít hogy mennyire nedves a hüvelyed.

A szüzességedet ne félj nem fogja elvenni..ha mindent a használati útmutató szerint csinálsz.

Amúgy én nem szoktam "pózolgatni" csak megállok (rendesen) és felnyomom x) igy a legegyszerűbb..

Remélem tudtam neked segíteni. :)

2013. máj. 18. 17:45
 19/19 A kérdező kommentje:
köszi mindent ! kipróbálom !! :D
2013. máj. 18. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!