Hogy lehet, hogy egyesek híznak, mások pedig fogynak a fogamzásgátló tabletta hatására?
Az ösztrogén, és nagy többségben hízást okoz.
Abbahagyás után meg akkor lehet meghízni, ha
1. vmi bajod van, ami a tablettától független, csak most alakult ki
2. többet eszel és/vagy kevesebbet mozogsz, vagy más kajákat eszel
3. a tabletta kicsit megborította a hormonháztartásod.
Azért 10 kiló igencsak sok. A menzeszed normális az abbahagyás óta?
Egy év alatt jött fel 10 kiló. Csak azért érdekelt a válasz, mert tényleg a gyógyszerszedés alatt éreztem azt, hogy hiába kajálok nem hízok. Előtte is voltak gondok a ciklusommal, és azóta is vannak, de most nem ez a része érdekel, hanem, hogy mit tud a gyógyszer ami miatt szinten tartotta a súlyomat.
Most ez azt jelenti, hogy azóta kevesebb bennem az ösztrogén, és ezért hízok ismét? Vagy ezt ennyire nem lehet leegyszerűsíteni?
Ez azt jelenti, hogy alapból van vmi hormonproblémád, ami miatt hízol. Amíg szedted, a saját szarul működő hormonrendszered ki volt kapcsolva, vszínűleg ezért nem híztál.
Keress fel egy endokrinológust.
szia!
Nekem a hormonrendszeremmel semmi baj nem volt, amikor elkezdtem szedni a lindynette 30-at. Most januárban hagytam abba, és én is 10 kg-t híztam, ráadásul nagyon hullik a hajam is. Lehet, hogy orvos lesz belőle...
ja, és nem eszek többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!