Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Méh nélkül élni? Nagyon nagy...

Méh nélkül élni? Nagyon nagy probléma?

Figyelt kérdés
Sajnos súlyosan megsérült a méhem ugyanis, császármetszés után kis idövel ujra teherbe estem,ami elhalt,és mikor megkapartak felsértették a császármetszés hegét.Már két hatalmas nagy vérzésem volt,jelenleg is kórházban vagyok,és nagy döntés elött állok.Van egy kezelés amivel befecskendeznek valamit a méhembe ami segít neki begyógyulni,de nem 100%.Vagy kiveszik.Biztos hormonzavaros is leszek ha kiveszik,mit csináljak?Nagyon el vagyok keseredve,valaki aki már volt hasonló helyzetben???Köszike elöre is,,,,üdv
2009. okt. 1. 18:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! 16éves vagyok(lány),nekem szerencsére nincs ilyen problémám,de a mamám is igy járt,ahogyan te is.Neki nem lett más problémája,csak folyton izzad,még télen is,inkább ilyen hőhullámai vannak.Két gyerek után kellett kivenni neki,most 65éves,semmi más problémája nincs,lesámítva az öregkori dolgokat:-)
2009. okt. 1. 18:10
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
(még az első vagyok)remélem neked sem lesz semmi baj!
2009. okt. 1. 18:11
 3/12 igabcsy ***** válasza:
100%

Először is nagyon sajnálom ami Veled történt.

Másodszor: Szerintem, ha még van esélyed arra, hogy megmentsék a méhedet, akkor tegyél meg érte mindent.

Soha nem tudhatod mit hoz a jövő, lehet, hogy majd pár év múlva szeretnél még egy kisbabát. Ne válj meg könnyen tőle.

De ha már végképp nincs más esély, akkor nyilván fontosabb az életed. Ha tényleg menthetetlen, hogy kivegyék a méhedet, akkor bele kell egyezz az műtétbe.

Attól pedig ne félj, hogy hormonzavaros leszel. Ez egyáltalán nem biztos.

A méh eltávolítása nem jár együtt a petefészkek eltávolításával.

Szóval ha rám hallgatsz, akkor előbb próbáljatok meg mindent a teljes gyógyulásodért. Ha kell akkor keressetek másik orvost, másik kórházat.

2009. okt. 1. 18:14
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

nagymamámnak 25 éve vették ki a méhét.

Semmi baja nem lett, nem változott ettől.

Szerintem hogy ne legyen több bajod, ne legyen betegség (méhgyulladás.. rák ilyesmi) akkor operáltasd ki.

nehéz döntés...

De a legjobbakat kivánom!!

2009. okt. 1. 18:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Méh nélkül is nő leszel!! Megértem a helyzetedet de fel a fejjel! Nekem is kiveszik a méhemet, mert méhnyakrákom van. Nekem nincsen gyerekem sajnos. 25 éves lány
2009. okt. 1. 18:16
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
(az első vagyok) az előttem szólóhoz képest,én is mondtam h később semmi nincs már! a mamám tényleg jólvan! de szerintem is próbálj meg mindent azért h meggyógyúlj!ésha mégis a kivétlere kerülne sor,tudom hogy megvisel,de ne gondolj mindjárt a legrosszabbra:-( énis szurkolok neked:-)
2009. okt. 1. 18:18
 7/12 anonim ***** válasza:
96%

Nem voltam hasonló helyzetben, csak megpróbálom a helyedbe képzelni magam, hogy mit tennék.

Ha van rá mód, hogy valamiképpen menthető legyen a méhed, akkor miért nem próbálod mag? Ha nem megy elsőre, mármint a gyógyulás, akkkor meg lehet ismételni, nem?

Nem tudok erről a kezelésről semmit, de ha rajtam állna, mindaddig, amig lehet valamit tenni annak érdekében, hogy megmaradjon, az melett döntenék, és amikor már nincs más választás, akkor maradna a műtét. Olyan fiatal vagy még, és valószinűleg ez sem egy rövid folyamat, viszont ha kiveszik a méhed, nagy esély van rá, hogy minden borul, az pedig sokkal-sokkal hosszabb, és nehezebb folyamat lesz.

Sajnálom, hogy nem tudok érdemben hozzászólni, tisztán az együttérzés indittatott a válaszra, mindenesetre sok erőt és bölcsességet kivánok neked a döntésedhez! Sok szerencsét!

2009. okt. 1. 18:20
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is kivették a méhem 92-ben. Igaz nem sérülés, hanem mióma miatt. Csak az egyik petefészkemet hagyták bennt, de nekem semmi kellemetlen kisérő tünetem nem volt. Most 52 évesen kezdenek enyhe hőhullámaim lenni. Eddig semmi bajom nem volt. De igaza van az előttem válaszolónak, hogy amíg szóbajöhet gyerekvállalást (bármilyen okból) addig ha lehet, mentd meg a méhed. Ha nem, ne félj a műtéttől. Semmi kellemetlen érzésem nem volt.
2009. okt. 1. 18:21
 9/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a sok kedves választ,jó,a kezelést vállalom,csak azért is rossz mert kicsi 8 hónapos babám otthon van a családdal,és nagyon hiányzik nekem,a kee´s elkezdése meg még egy hét,és már egy hete benn vagyok.De megpróbálok türelmes lenni,köszönöm mégegyszer a sok biztatást,,,,üdv mindenkinek
2009. okt. 1. 18:43
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha baj van, ne ragaszkodj a méhedhez! Egy ismerősömnek 46 éves korában vették ki csupán azért, mert sokat szenvedett minden hónapban azokon a napokon és már nem birta a fájdalmakat. Nőbb lett, mint azelőtt. Tizenkét nap mulva a ház előtti parkban rugta a labdát a kutyájának. Amerikában negyven fölött minden nőnek kiveszik, ha kéri, a méhrákot és hasonlókat megelőzendő.
2009. okt. 1. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!