Hangulatingadozás, depresszió menstruáció alatt! Mit lehet ezzel kezdeni?
Figyelt kérdés
Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, de engem lelkileg nagyon megvisel a havi menzesz.Van hogy 1ik pillanatban röhögök a másikban meg sírok, na ez a jobbik eset.Van mikor egész nap bőgök.Mint pl.ma is.Ilyenkor mindenkivel összeveszek, mert úgy érzem senki se szeret,senki sem ért meg és nem vagyok fontos.Tudom,hogy ez nem így van, és próbáltam tudatosan kontrollálni magam,hogy ne így viselkedjek,de nem tudom kordában tartani a dolgokat.Néhány percel ezelőtt képes voltam úgy összeveszni a vőlegényemmel,hogy azt mondtam elköltözök otthonról.Olyan szinten kibuktam hogy még a melkasom is fáj.És ez így megy minden hónapban!Van erre valami megoldás esetleg szakember vagy gyógyszer?2009. szept. 29. 14:31
1/5 anonim válasza:
Szerintem csak hisztizel. Bebeszéled magadnak, hogy vannak ezek a tüneteid, ráfogod a pre post stb menstruációra és természetesen jönnek is. Amúgy egy orvost mindenképp érdemes lenne felkeresned, mert ha nem hiszti, akkor valahol olyan ez mint a menopauza, ott is van lehetőség a hormonpótló kezelésre, szerintem itt is van rá valami ilyesmi megoldás.
2/5 anonim válasza:
Szerintem ez minden nőnél igy van ... kinél jobban, kinél kevésbé. Én tudom magamról hogy ilyenkor totál hülye vagyok, igy kényszeritem magam, hogy normálisan viselkedjek másokkal.
Egyébként nem szedsz antibébit? Hülyeségnek hangzik, de nagyban hozzá tud járulni a depresszióhoz ...
3/5 anonim válasza:
Én tudom, hogy nem "hisztizel", hasonló van velem is. Megoldást sajnos nem tudok, annyit viszont igen, hogy a premens szindrómát illetve a menzesz alatti depressziót (vagy akár a szülés utáni depressziót) csak RÉSZBEN okozzák a hormonok - én úgy vettem észre, már meglevő, de nagyon is létező, sőt jogosan létező érzések erősödnek ilyenkor fel. Tehát a probléma, a rossz érzés OKA létezik, és jogosak az érzéseid, csak ebben az időszakban érzékenyebb vagy, így még jobban érzed. De a probléma mint mondtam létezik, ezért szerintem nem is lehetne valami gyógyszerrel elfújni.
4/5 anonim válasza:
Nekem a figyelemelterelés, munka egy kicsit segít - és az, ha pl. a párommal gond van, azt higgadtan, nyugodtan, de megbeszélem vele, nem bagatellizálom el az érzéseimet azzal, hogy bántanak a hormonok.
5/5 anonim válasza:
En is így vagyok sokszor, bár azt vettem észre ha sok vitamint szedek es vas tablettát akkor nem depizek be. Barátnőmtől hallottam aki orvosnak tanultlt h minden nőnek vasat kéne szednie amikor megjön v előtte. A baj h sokszor elfelejtem es akkor minden bánt... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!