Az normális, hogy a menstruációm alatt egy napig nem vérzek?
Nekem az volt mindig, hogy 2 napig görcsöltem meg véreztem veszettül, aztán egy napot pihent, utána megint rázendített. A negyedik nap volt a legzűrösebb, nagyon erősen véreztem. Aztán az ötödiken már csillapodott.
Negyvenéves koromban derült ki, hogy van egy óriási petefészekcisztám (akkor vizsgáltak először ultrahanggal), valószínűleg gyerekkorom óta növögetett. Kivették, és utána normális lett a mensesem.
Mielőtt megkérdeznéd, mi az a ciszta :)))) , nos, jóindulatú tömlőszerű daganat, amiben legtöbbször folyadék van, de lehet más is. Az enyémben hajszálak és körömdarabkák voltak.
Sok fajta petefészek ciszta van. Az egyik fajta a dermoid ciszta, ami sok mindent tartalmazhat. Ez már tulajdonképpen méhen belül eldől, hogy kinek lesz a petefészkében ilyen elváltozás. Még méhen belül a lány magzat petefészkeiben betokozódnak ilyen magzati sejtmaradványok. Ezért lehet benne haj, csont, fog is akár.
/ 1-es vagyok /
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!