Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Volt már valaki aki viszketett...

Volt már valaki aki viszketett mindenhol a fogamzásgátló tablettától? (kéz, láb, hát, nyak, fej. )

Figyelt kérdés
Most kezdtem el szedni a rezia nevű fogamzásgátlót még csak a másodikat szedtem be,de az első után éjjel nem bírtam egy percet sem aludni annyira vakaróztam mindenhol (gondolom a gyógyszertől van)kiütések meg nincsenek rajtam ez mitől lehet??
2013. ápr. 30. 18:27
 1/1 anonim ***** válasza:

A viszketés is szerepel a mellékhatások közt!

Okosabb döntés lenne olyan védekezési módot választanod, ami kevésbé vagy egyáltalán nem veszélyezteti az egészséged!

Ennek sajnos rengeteg mellékhatása lehet!

LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Rezia filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Az alábbi mellékhatások előfordulását tapasztalták a Rezia filmtabletta szedése során:

Gyakori mellékhatások (100 betegből 1-10 beteget érint):

- hangulatváltozások

- fejfájás

- hányinger

- emlőfájdalom, menstruációs zavarok, például rendszertelen menstruáció, menstruáció kimaradása

Nem gyakori mellékhatások (1000 betegből 1-10 beteget érint):

- depresszió, csökkent szexuális érdeklődés, idegesség, aluszékonyság

- szédülés, fonákérzés

- migrén, visszerek, magas vérnyomás

- gyomorfájás, hányás, emésztési zavar, bélgázosodás, gyomorgyulladás, hasmenés

- akne (pattanás), viszketés, bőrkiütés

- fájdalmak, például hátfájás, végtagfájdalom, izomgörcsök

- hüvelyi gombás fertőzés, medencetáji fájdalom, emlő megnagyobbodás, jóindulatú csomók a mellben, méh-/hüvelyi vérzés (amely rendszerint elmúlik a folyamatos szedés során), hüvelyi folyás, kipirulás, hüvelygyulladás (vaginitis), menstruációs zavarok, fájdalmas menstruáció, kevesebb mennyiségű menstruáció, nagyon erős menstruáció, hüvelyszárazság, méhnyakkenet eredményének megváltozása

- erőtlenség, fokozott izzadás, folyadék visszatartás - testsúlynövekedés

Ritka mellékhatások (10 000 betegből 1-10 beteget érint):

- Candida (gombás fertőzés)

- vérszegénység (a vérben a vörösvérsejtek számának csökkenése)

- thrombocythaemia (vérlemezkék számának növekedése)

- allergiás reakció

- hormonális (endokrin) betegség

- étvágynövekedés, étvágycsökkenés, vér káliumszintjének kóros megnövekedése, vér nátriumszintjének kóros csökkenése

- orgazmus hiánya, álmatlanság

- szédelgés, remegés

- szembetegségek, például szemhéjgyulladás, szemszárazság

- szokatlanul gyors szívverés

- vénagyulladás, orrvérzés, ájulás

- megnövekedett has, bélbetegség, felfújódás érzése, rekeszizomsérv, gombás szájfertőzés, székrekedés, szájszárazság

- epevezeték vagy epehólyag fájdalom, epehólyag-gyulladás

- sárgásbarna foltok a bőrön, ekcéma, hajhullás, pattanásszerű bőrgyulladás, száraz bőr, göbös bőrgyulladás, fokozott szőrnövekedés, bőrbetegség, csíkok a bőrön, bőrgyulladás, fényérzékenység okozta bőrgyulladás, csomók a bőrön

- fájdalmas nemi együttlét vagy közösülési nehézség, hüvelygyulladás (vulvovaginitis), vérzés nemi együttlét után, megvonásos vérzés, emlőciszta, szövetszaporodás az emlőben (hiperplázia), rosszindulatú csomók a mellben, méhnyak polip, méhnyálkahártya sorvadása vagy elhalása, petefészek ciszta, méhmegnagyobbodás

- rossz közérzet

- súlycsökkenés

2013. jún. 26. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!