Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ezek a vérvételi eredmények...

Ezek a vérvételi eredmények jónak számítanak? (többi lenn)

Figyelt kérdés

glükóz 120 perces: 8,6

inzulin: 139,8

LH:6,8

FSH:7,0

Ezelőtt ősszel voltam vérvételen. Akkor a glükóz 120 perces 9,8 volt. Inzulint akkor nem csináltak. Az FSH/LH arányom se volt jó akkor.

Ősz óta megpróbáltam az édességfogyasztásomat lecsökkenteni. Ment is, de nem mondom, hogy nem voltam durva kilengéseim... Többet is mozgok mostmár. Hiszem, ha teljesen elhagynám az édességet, akkor lejjebb menne a glükóz.

Inzulinhoz nem értek, de szerintem nagyon magas. :( A referencia érték 2,6 és 24,9.

Mivel lehetne csökkenteni az inzulint?

Köszönöm a válaszokat!

2013. ápr. 26. 09:14
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszi. :)

Én is hallottam már erről a paleolitról, szívesen ki is próbálnám, de olvastam, hogy azoknak ajánlják, akiknek a diéta nem segít.

2013. ápr. 26. 19:42
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem, nem azoknak ajánlják:)

A diéta, ami hivatalosan ki van írva, ugyanúgy tartalmaz egy csomó ch-t. Miért kéne 200g ch naponta, mire kell? Nem vagyok paleolitos, de hát miért lenne rá szükség, ki találta ezt ki? Egyél sok zsírt, ahhoz nem kell inzulin és majd a hasnyálmirigyed alfa sejtjei szépen aktivizálják magukat, és csinálnak neked a zsírból annyi cukrot, amennyi kell neked. Első pár hétben nagyon nem vagy jól, sokan ezért adják fel. Folyamatosan a béta sejtek működnek csak, amivel inzulint termelsz és az alfa sejtek szinte feleslegesek is egy mai átlag ember számára, annyi cukrot eszik. Az édesítőt is felejtsd el, csak elzsírosítod vele a véred. Xilitol vagy eritrit, ami ehető, de nagy mennyiségben hasmenést okoznak. Az előírt diéta csak tűzoltásra jó, de pl miért van benne napi 2 dl tej, színtiszta cukor, totál értelmetlen. Csak gondold át ésszerűen: nem eszel szénhidrátot, nem kell inzulin, a sejtjeid nem lesznek rá rezisztensek, magadnak gyártasz annyi ch-t, amennyi kell. Ilyen egyszerű.

2013. ápr. 26. 20:10
 13/18 A kérdező kommentje:

Aham,értem, köszönöm. Elgondolkodom a dolgon. :)

Amúgy eritritet használok sütikhez. Jó is, csak drága.:/

2013. ápr. 26. 20:20
 14/18 A kérdező kommentje:
Amúgy milyen paleo féle sütik vannak? Mert én édesség nélkül nem bírok ki 3 napot se.:/
2013. ápr. 26. 20:21
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves 68%-os! Tudod nagy butaságot írtál a szénhidráttal kapcsolatban. A szénhidrát a test fűtőmotorja, nélküle nincsen elég energia, a sejtek éheznek! A szénhidrátoknak viszont van több csoportja. (pl egyszerű, összetett) A cukorbeteg étrendbe csakis az összetett, lassan felszívódó szénhidrát áll. A glutén elméletedbe inkább nem mennék bele, ha nem haragszol, nem komálom Szendit... (nem szeretem, ha egy gyökeresen más szakmát tanult ember okoskodik arról, amiről gőze sincs és linkel totál hiteltelen és tudománytalan irodalmakat hozzá némi összeesküvés elmélettel megspékelve...)

Kérdező, jobban jársz, ha az orvosod, dietetikusod utasítását követed a diétát illetően, akkor egészen biztos lehetsz benne, hogy nem okozol magadnak kárt. A cukorbeteg diéta teljesen tudományos, mérhető, és működik.

Szénhidrátra pedig szükség van!

2013. ápr. 26. 22:10
 16/18 anonim ***** válasza:

"és majd a hasnyálmirigyed alfa sejtjei szépen aktivizálják magukat, és csinálnak neked a zsírból annyi cukrot, amennyi kell neked"

Ezt ugye nem gondoltad komolyan?!!! Atyaég! Szegény hajdani élettan tanárom forog a sírjában...

2013. ápr. 26. 22:12
 17/18 A kérdező kommentje:

Majd a doki megmondja a tutit. :)

Köszi mindenkinek a válaszait,tanácsait! :)

2013. ápr. 26. 22:49
 18/18 anonim ***** válasza:
51%
Szükség van chra, és pont annyit előállítasz magadnak, amennyi kell, semmivel sem kevesebbet, semmivel sem többet. Ha nem viszed be, csinálsz, ennyire egyszerűen működik, nem kötelező ezt senkinek sem elfogadni, lehet kajálni a ch-t orrba-szájba, de azt ne mondja senki, hogy cukrot etetni egy cukorbeteggel, az logikus lépés. Nem 1-es, 2-es típusú cukorbetegségről van szó.
2013. ápr. 27. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!