Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 13 éves lány vagyok. Az...

13 éves lány vagyok. Az összes osztálytásamnak van már melle nekem meg szinte semmi. Ők már menstruálnak én meg nem. Olyan ciki hogy eléggé el vagyok maradva. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 25. 19:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ne azt nézd, hogy más lánynak már nagyobb melle van mint Neked, mert mindenki más ütemben fejlődik. Aki meg nevet rajtad, annak nem a melle kicsi, hanem az iq-ja! Senkit nem lehet a testi fejlettsége alapján megítélni!!!
2013. ápr. 26. 06:39
 12/16 anonim ***** válasza:
Szerintem addig örülj, amig nem menstruálsz! Utána majd visszakívánod ezt az időszakot még. Aki azon nevet, hogy nincs melled, azzal nem érdemes foglalkozni. Te meg nevesd ki azért, hogy "nagycsöcsű". Ugyanúgy vissza lehet csúfolni. Nálunk meg azt szégyellték a lányok annak idején, hogy van mellük, mert a fiúk mindig ezen nevettek tesi órán, hogy "csúcsos pólósok". Nem vagyunk egyformán érő típusok. Én úgy tudom, hogy ha valaki 15 éves koráig nem kezd el menstruálni, akkor kell orvoshoz fordulni. Addig nyugodtan várhatsz ezzel.
2013. ápr. 26. 09:06
 13/16 anonim válasza:
55%
Nyugi! Ilyenkor nincs semmi baj! Majd ha elkezd nőni akkor majd borzasztóan elkezd és az osztálytáraidét is lenövi! :) De menstruálni ne akarj mert akkor nagyon fájni fog a hasad! :O
2013. ápr. 26. 13:03
 14/16 anonim ***** válasza:

Kedves 20:25-ös (7. válaszoló) figyelmébe: alább linkelek egy szakcikket arról, hogy a csontok növekedéséért felelős ephiphysis fugák ösztrogén hatására lezáródnak:

[link]

Ez nyilván nem mindenkinél történik azonos sebességgel, de megtörténik.

Azt gondolom, nem nehéz elképzelni az összefüggést az ösztrogén hormonok és a menstruációs ciklus, illetőleg a csontok növekedésének megállása és a testmagasság véglegessé válása között. Itt egy másik anyag arról, hogy a korábban menstruálók ÁLTALÁBAN alacsonyabbak maradnak:

[link]

Amennyiben értelmes ellenérved van, azt kérlek oszd meg velünk, de hasra ütve "szamárságnak" titulálni, amit a másik mond, bármiféle szakmai érvelés nélkül - csupán egyetlen ember példája, mint statisztikailag mintának nem értelmezhető adat alapján - kifejezetten sértőnek érzem.

2013. ápr. 26. 16:47
 15/16 anonim ***** válasza:
40%

13-nak: honnan veszed hogy fájni fog a hasa?! nem mindenkinek fáj,ez hülyeség! sőt,nekem is egyszer fáj,egyszer nem! most mit riogatod feleslegesen?! másrészt sokan nem élik meg szörnyen a menzeszt,én sem! pedig erős,sokáig tart és a koromhoz képest gyakorta jelentkezik is! és? NEM UTÁLOM. nem akarok gyereket,de ennek ellenére nem érzem fölösleges tehernek sem! ez mind attól függ hogy hogyan lett nevelve és van-e kedve a témához!

másrészt nem feltétlen fog egyszer csak úgy hirtelen megnőni a melle. legfeljebb ha hízik. vagy ha nagy mellűek a család női tagjai és azokat a géneket örökölte,akkor lehet hogy majd csak később fog megnőni.

ha ő menstruálni szeretne és normális melleket,akkor olyan válaszokkal nem lehet teljesen megnyugtatni.tudom,milyen,átérzem a helyzetét. de ezek olyan dolgok,amikről az ember nem tehet.

2013. ápr. 26. 17:09
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi nektek a választ.:)))
2013. ápr. 27. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!