13 éves lány vagyok. Az összes osztálytásamnak van már melle nekem meg szinte semmi. Ők már menstruálnak én meg nem. Olyan ciki hogy eléggé el vagyok maradva. Mit tegyek?
Kedves 20:25-ös (7. válaszoló) figyelmébe: alább linkelek egy szakcikket arról, hogy a csontok növekedéséért felelős ephiphysis fugák ösztrogén hatására lezáródnak:
Ez nyilván nem mindenkinél történik azonos sebességgel, de megtörténik.
Azt gondolom, nem nehéz elképzelni az összefüggést az ösztrogén hormonok és a menstruációs ciklus, illetőleg a csontok növekedésének megállása és a testmagasság véglegessé válása között. Itt egy másik anyag arról, hogy a korábban menstruálók ÁLTALÁBAN alacsonyabbak maradnak:
Amennyiben értelmes ellenérved van, azt kérlek oszd meg velünk, de hasra ütve "szamárságnak" titulálni, amit a másik mond, bármiféle szakmai érvelés nélkül - csupán egyetlen ember példája, mint statisztikailag mintának nem értelmezhető adat alapján - kifejezetten sértőnek érzem.
13-nak: honnan veszed hogy fájni fog a hasa?! nem mindenkinek fáj,ez hülyeség! sőt,nekem is egyszer fáj,egyszer nem! most mit riogatod feleslegesen?! másrészt sokan nem élik meg szörnyen a menzeszt,én sem! pedig erős,sokáig tart és a koromhoz képest gyakorta jelentkezik is! és? NEM UTÁLOM. nem akarok gyereket,de ennek ellenére nem érzem fölösleges tehernek sem! ez mind attól függ hogy hogyan lett nevelve és van-e kedve a témához!
másrészt nem feltétlen fog egyszer csak úgy hirtelen megnőni a melle. legfeljebb ha hízik. vagy ha nagy mellűek a család női tagjai és azokat a géneket örökölte,akkor lehet hogy majd csak később fog megnőni.
ha ő menstruálni szeretne és normális melleket,akkor olyan válaszokkal nem lehet teljesen megnyugtatni.tudom,milyen,átérzem a helyzetét. de ezek olyan dolgok,amikről az ember nem tehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!