Voltam dokinál mert a terhességi tesztem pozitív lett! Ő nem látott semmit! Lehet, hogy még korai volt? De lehet az is, hogy méhen kívüli?! Nagyon félek
A terhességi tesztek egy része, már néhány nappal a menstruációd kimaradása után is kimutatják a terhességet. Ilyenkor a magzat még nincs egy hónapos, és a terhességre jellemző változások, amik vizsgálattal is érzékelhetők, nem mindig egyértelműek. Még a jó orvost is "becsaphatják". Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, persze érthető, hogy ha szeretnétek babát, jó volna biztosat tudni.
Ha a terhességi teszted egyértelműen pozitív lett, akkor szinte 100%, hogy a baba már "elkészült", de lehet, hogy nem épp félidőben fogant, és ezért még tényleg nagyon picike. Amit a teszt mutat, az az, hogy a terhességi hormon már termelődik a szervezetedben.
1 hét, tíz nap múlva menj el újra orvoshoz egy friss teszttel, vagy ha az megnyugtat, keress fel egy másik orvost. De semmiképp ne idegeskedj:-D
Nagyon szépen köszönjük a választ, egy kicsit megnyugtatott, mert már nagyon ideges voltam! Reménykedünk
Köszönjük
Egy magánrendelőben voltam, és elég modern cuccok voltak ott! Nem tudom, hogy mit higyek! Félek
Jövő héten majd mennek kell a kórházba, hogy csináljanak egy ultrahangot, és ha ott sem látszik semmi, akkor vérvétel!
Nem értem, hogy az orvos miért nem mondta el ezeket azonnal? Különben sem egy ulranahng alapján szoktát megállapítani a terhességet. Ha a teszt pozitív az orvos is először egy labortesztet csináltat, az egyértelműen igazolja a terhességet. Ezután szoktak ultrahangot csinálni a számított terhességi kor függvényében, de általában nem előbb, mint a 6.-7.hét, mert akkor még könnyen előfordulhat, hogy nem látszik (jól) a picurka. Én is a kimaradt mensi után már 1-2 nappal pozitiv teszttel rohantam a dokihoz, másnap megvolt a labortól is a pozitív lelet, de a gratuláció után csak a következő hétre hívott vissza uh-ra a fent elmített okokra hivatkozva. Örökkévalóságnak tűnt! De most van egy 7 éves, szuper kisfiam.
Nyugi! Vigyázz magadra, kerüld az extrém fizikai megterheléseket, egyél könnyű, vitaminban és rostban gazdag ételeket! Gratulálok a babához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!