Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit csinálna velem a nőgyógyász?

Mit csinálna velem a nőgyógyász?

Figyelt kérdés
Ma azt mondta a védőnő, hogy nagyon sovány vagyok (súly:51kg, magasság:171cm) és valószínű ezért nem menstruálok rendszeresen. Mivel már lassan 2 éve megvan és még mindig nem rendszeres, ezért azt javasolta, hogy anyukámmal menjünk nőgyógyászhoz. De én félek, nem tudom, hogy mit csinálnának velem ebben az esetben. Nőhöz vagy inkább férfi dokihoz menjünk?

2013. ápr. 19. 12:39
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
értem. és köszönöm az üzenetet.! :) Még arra lennék kíváncsi, hogy ebben az esetben(rendszertelen menstruáció)milyen vizsgálatokat végez az orvos?? itt is le kell vetközni, hiszen még csak 14 éves vagyok.
2013. ápr. 19. 13:52
 12/16 ivilicious ***** válasza:
persze,h le kell, ha még nem voltál, akkor meg csinálja az alap vizsgálatokat.
2013. ápr. 19. 14:01
 13/16 ivilicious ***** válasza:
de ne parázz,semmi küli,a rákszűrés kicsit kellemetlen...próbálj meg ellazulni és nem lesz gáz
2013. ápr. 19. 14:01
 14/16 anonim ***** válasza:

Persze, mindenképpen.

Fel kell ülnöd a székbe, az orvos átvizsgálja kézzel a külső, majd belső nemi szerveidet és esetleg elküld vérvételre.

Ha úgy látja, akkor UH-t is csinálnak.

2013. ápr. 19. 14:02
 15/16 A kérdező kommentje:
mi az az UH vizsgálat?
2013. ápr. 19. 14:10
 16/16 anonim ***** válasza:

Ultrahang.

2 féle vizsgálat létezik, az egyik a hasi UH, ekkor letolod a nadrágod a hasad aljáig, bekenik a hasad zselés anyaggal és tologatják rajta az UH fejet, a másik a hüvelyi UH, ekkor deréktól lefele teljesen le kell vetkőznöd és a hüvelyedbe feltolnak egy vastagabb (nem nagyon) pálcát és mozgatják benne. Ezegy kicsit kellemetlenebb, de nem fáj.

2013. ápr. 19. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!