Nők esetében mennyinek kell lenni egy egészséges embernél a THS-nak? 1-2 körül csak akkor kell, ha valaki gyereket szeretne, vagy egyébként is az lenne a normális?
Figyelt kérdés
Mert a referencia érték meg sokszor 4-ig van megadva a laborleleteken...2013. ápr. 12. 20:25
11/16 anonim válasza:
Egyébként én vagyok az élő példa rá, hogy 3 körüliek a TSH értékeim, és bizony anti-tyreoglobulinom, ami az autoimmun gyulladás egyik jelzőmarkere, az ötszöröse a normálnak. Emiatt én is alulműködés tünetekkel mentem orvoshoz anno. Az ultrahang is autoimmun folyamatot igazolt.
12/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a linket!
utolsó válaszoló: ez egyenlő az anti TPO-val? Nálam nézni fogják majd azt nemsokára
2013. ápr. 13. 14:09
13/16 anonim válasza:
Nem egyenlő, mind a kettő autoimmun gyulladás esetén emelkedett, de nálam az anti-TPO normál! Mind a kettőt nézni kell. De ez a ritkábbik variáció. Általában az ani-TPO is emelkedett szokott lenni.
14/16 A kérdező kommentje:
Értem.
És ha tegyük fel nem autoimmun a pm alulm. akkor is gyógyszert kell szedni?
2013. ápr. 13. 21:18
15/16 anonim válasza:
Magyarországon, normális jódellátottság mellett, szinte kizárólag csak autoimmun folyamat okoz alulműködést.
16/16 anonim válasza:
Gyógyszert pedig csak akkor kell szedni, ha valóban alulműködik úgy a pm, hogy pótolni kell a hormont. Nekem szelént kell szednem, ami csökkenti a gyulladást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!