Tampont hány éves kortól célszerü használni?
Szerintem baromira nem célszerű. Semmikor. Annyi kockázata van, a dzsuvás kéztől, a túl ritka cserétől,
a "véletlenül bent maradt"-tól (találkoztam ilyennel, nem a fantázia szüleménye), a helytelen felhelyezéstől, az akkori használattól amikor nem is indokolt, hogy én mindenkit lebeszélek a tamponról, pláne a saját testüket sem ismerő tizenéves lánykákat.
Nem is értem, hogy mitől, miért olyan trendi e korosztályban... mondjuk az édes jó anyjukat sem értem..
Talán azért olyan trendi, mert kamaszkorban a legerősebb a vérzés. Azért egyszerűbb tamponnal. Biztonságosabb. Van ma már applikátoros is, nem kell kézzel felnyúlkálni.
Szerintem lehet akár 12 éves kortól is.
Bár egy kisebb méretű tampon hamar megszívja magát, a nagyobb tampon meg inkább a már nem szűzeknek javasolt.
én is úgy gondolom mint a harmadik. persze kipróbáltam már,vagyis csak félig,mert felment volna,de meggondoltam magam. én jobban paráznék tamponnal mint betéttel. mégha vastagnak is érzem a betétet,biztonságérzetet ad. mellesleg betéttel nem lehet betegséget kapni(tssre gondolok). jobb a betét! ránézésre lehet látni hogy kell csere,nem macerás a használata,kisebb fertőzés veszély. igaz,lehet hogy az átázásnak nagyobb a valószínűsége(már amikor),de inkább használok pelenka érzetű betétet,mint egy olyan nedvszívó "rudat",ami bennem van. ja és néha a tampon se elég,néha ahhoz kell betét. így költségesebb is.
15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!