Segítséget kérek. Rákszűrésem P3? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Ma voltam dokinál és a rákszűrés eredménye nem lett jó. P3. Ezt a szülés utáni 6 hetes kontrollon vette le. Kiderült, hogy van HPV-m is. Műtétem lesz . /Szövettan/ Kúp alakú bemetszés lesz. Volt már ilyen valakinek? Nagyon fáj? Azt mondta az orvosom, hogy helyi érzéstelenítéssel csinálják, ez egy ambuláns műtét. Kérdeztem, hogy a babára van-e bármilyen hatása az eredményem /hüvelyi szülés/, de azt mondta nem. Kérlek írjatok minél többen. Aggódom.2009. szept. 19. 12:40
1/3 anonim válasza:
A p3_as cytológia a HPV miatt van. A műtét valóban ambuláns jellegű, elkábítanak, de délutánra már teljesen oké leszel.
Ha találnak valami elváltozást, pl laphámok rendellenességét, az arra utal, hogy nagyon veszélyzetett csoportba tartozol és sűrűn kell járnod ( fél évente ) rákszűrésre.
Ugye a HPV-k több mint 70%-ból alakul ki rák.
Ha rendszeren járni fogsz szűrésre, és neadj isten még emelett is kialakul a rák, időben felfedezve nagyon sokat tudnak segíteni, még a méhed is megmaradhat ha arról van szó. Ne félj, menj mindig rákszűrésre.
kórházi dolgozó
ha akarod majd ird le mi lett a szövettanod eredménye műtét után.
2/3 anonim válasza:
Volt ilyen műtétem, nem olyan szörnyű, ki lehet bírni. Bár mostanában inkább altatásban csinálják, akkor nem érzel semmit. Nekem is HPV-m volt de a szövettan rendben volt és azóta nincs semmi gond.
3/3 anonim válasza:
A P3 egy átmeneti eredmény (pláne szülés után 6 héttel), de nem rossz. Emiatt rögtön műtétet csinálni, háááát... Korrektebb lenne először a gyull-t kezelni, majd ismételt kenet, ha valóban HPV, akkor vírusellenes kezelés stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!