Nekem kb.2-2,5 hónapja van fehérfolyásom, de anyának nem merem elmondani h van. Menstruációm még nincs. De időnként érzem h átnedvesedik a bugyim és az nagyon zavar. Mit tegyek?
Ne izgulj, békén hagyják a végbeledet!!!Ilyet!
A korodat nem írtad le, de ez lehet attól is, hogy majd lassan meg fog jönni a menstruációd, de ez lehet még 1-2 hónap is. Nyugodtan beszélj anyukáddal, vagy keress fel egy nőgyógyászt, nem lesz semmi gond. Kicsit talán kellemetlen lesz, de ha nők milliói kibírják a dokit, akkor te is.
A fehér folyás a lányoknál természetes... Akkor van gond, ha kellemetlen a szaga vagy túrós az állaga! Műáskülönben természetes, és a ciklus napjától függ, hogy több van vagy kevesebb, hogy nagyon híg állgaú vagy valamivel "tömörebb". Ez jelezheti azt, hogy ahamarosan nagylány leszel és meg foj jönni a menszeszed...
Viszont menj el orvoshoz, ha olyan az állaga mint fentebb írtam (túrós, és kellemetlen a szaga) valamint csípő, viszkető érzést érzel.
Viszont ha csak sima folyás, de semmi extra nincs benne, nem viszket/csíp semmit, akkor ne használj semmilyen kencét, ne menj orvoshoz, mert ez természetes. Ráadásul a pénzed is költenéd feleslegesen, meg minek kezeled magad ha nem vagy beteg.
Szóval nem kell egyből betegségre gondolni...
Egyébként szűz lányokat elvileg tényleg végbélen keresztül vizsgálnak, viszont a gyakorlatban ezt már nem nagyon alkalmazzák. Amikor engem szűzen vizsgáltak, ugyanúgy hüvelyen keresztül tették, csak kisebb méretű eszközt használtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!