Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Intimtölcsér: Aki próbálta,...

Intimtölcsér: Aki próbálta, de nem jött be neki, miért?

Figyelt kérdés

Gondolkodom, hogy kipróbáljam, sok előnyét látom elméletben, de gyakorlatban meg félek, hogy vajon milyen buktatói lehetnek a használatának. Kezdve azzal, hogy a jó méretet rendeljem meg: ha túl nagy, akkor félek, hogy nehéz lesz használni, ha túl kicsi, akkor meg működik-e úgy, ahogy kéne.

Minden tapasztalat érdekel, átmeneti nehézségek amik végül megoldódtak, különösen.

2013. márc. 20. 10:16
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Próbálok hangosan gondolkodva reagálni pár dologra :)

Én nekem azzal kapcsolatban nincsenek kételyeim, hogy higiénikus-e. Ha az ember forró vízben kiáztatja, átmossa, akkor gyakorlatilag bacimentes lesz, a bacik már 40 fok környékén kezdenek elpusztulni, ettől nem félek.

Nyilvános hellyel úgy vagyok, hogy ha a wc-vel együtt van a mosdó is az ideális. Ha nincs, akkor vagy próbálnám elkerülni a cserét, mert ha tényleg annyit bír ahogy mondják, akkor még a legerősebb napon is reggeltől estig kibírja. Vagy ha elkerülhetetlen, hogy mosdó nélküli wc-ban hajtsam végre a dolgot, akkor felszerelkeznék vagy törlőkendővel, vagy sima vízzel, vagy mindkettővel.

Valaki kérdezte, hogy melyikre gondoltam: ebay-en láttam 1700 Ft-ért, (plusz 6-800 Ft körül a postaköltség) ez már olyan olcsó, hogy gondoltam, egy próbát megér. Van bennem kétely, hogy le lehet-e ezt gagyizni, de arra jutottam, hogy ez egy formázott szilikon , nem ez az olcsó, hanem az drága amelyik 15 ezerbe kerül. Elvileg nem kell, hogy gagyi legyen, aztán ki tudja...

Legelőször amúgy én is itt olvastam róla, hogy létezik ilyen :)

2013. márc. 20. 16:12
 12/21 A kérdező kommentje:

Én írtam egyébként, hogy nem szív el mindent :)

utolsó napokba tamponnal már szoktam érezni, hogy egy kicsit túlzottan is szív és ezzel szárít. Elvileg ez a probléma is megoldódna

2013. márc. 20. 16:14
 13/21 A kérdező kommentje:
Valaki írta korábbi kérdésnél, hogy szivárgott neki, annak mi lehet az oka?
2013. márc. 20. 16:17
 14/21 anonim ***** válasza:
74%
bocsi az offért, de engem meg az érdekelne hogy ha lefekszik az ember az ágyra, benne ezzel a tölcsérrel, akkor vissza folyik az összes vér???ha feláll meg vissza? vagy hogy?
2013. márc. 20. 17:11
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

nem lehet érezni egyáltalán, hogy benned van. felhelyezni,meg főleg kivenni egy kicsit trükkös, bele kell jönni, meg kell találni a megfelelő módját. én mooncupot használok két éve. a nagyobb méretbe 15 ml fér (illetve, ott van egy perem, de még fér bele egy kevés), a kisebbikbe 12 ml. azért az első napokban én használok hozzá ilyen vékony betétet (pantyliner, nem tudom, hogy hívják magyarul). én munkában sose cserélem, minek? simán kibírja, és akkor elég itthon kiönteni, megmosni, és visszarakni. de nyilvános vécébe vihetsz magaddal egy kis üveg vizet,és lemoshatod vele. vagy nedves törlővel, vagy csak simán a vécépapírral eltörlöd, és visszarakod. de mivel sokat kibír, nem kell nagyon ezt csinálni, hacsak nem vagy egész napokat nyilvános helyen.

fertőtleníteni én fel szoktam forró vízben forralni, de vehetsz fertőtlenítő tablettát is hozzá.

nem folyik ki a vér, ha alszol, se úszásnál, se sportnál, én voltam vele úszni, súlyzós edzésen, pilatesen, biciklizni.

2013. márc. 20. 20:23
 16/21 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Én két napja használom, és eddig OK.

(Nem a kérdésre válaszolok, de én is bizonytalan vagyok még a használatát illetően, azért engedd meg, hogy leírjam az eddigi tapasztalataimat.)

Ha a tampon és az intimtölcsér között kellene választani, akkor az intimtölcsér nyer nálam. Tudni kell, hogy 80%-ban inkább betétet használtam.

1., Viszont felmerült bennem, hogy nem gyengíti-e a hüvely izmait a vérzés alatti (szinte) folyamatos használat?

(Jó, erre lehetne az a válasz, hogy intimtornázni kellene mellette, meg amúgy is jó az intimtorna mindenkinek...)

2., Tisztasági betétet használok mellette, - ahogy a tamponnál is régen,- mert teljesen nem tudom megtisztogatni magam, ha nem zuhanyozás után teszem vissza.

Ja, még 1 érdekesség.

A barátnőm mesélte, hogy neki a gyógyszertárban a tampon helyett intimtölcsért ajánlottak a minap, és ő is csak nézett...ahogy én egy évvel ezelőtt, mikor először hallottam róla. ;)

2013. márc. 21. 11:18
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz választani a márkák között, mert az "éles bevetésen" dől el tutira.

Szerintem vedd a kisebbet, olyan árkategóriában, amennyit még rászánsz, vagy vegyél olyan helyen, ahol visszatérítik az árát, ha nem vagy megelégedve vele: M...cup.

2013. márc. 21. 11:31
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

#16! "1., Viszont felmerült bennem, hogy nem gyengíti-e a hüvely izmait a vérzés alatti (szinte) folyamatos használat?"

Nem jobban mint a tampon. Van, aki super plus tampont használ, az felhelyezve, megtelve vérrel nem sokkal kisebb mint a tölcsér. :) De nődoki szerint nem gyengíti. Ezzel az erővel a szex is gyengíthetné, gondolom akkor sokkal nagyobb valami van benned, és jobb esetben nem csak havonta egyszer. :)

Én is ezen paráztam, de megnyugtatott a dokim, hogy nem, ezek csak ilyen rémhírek, hogy szextől-tampontól-tölcsértől-pesszáriumtól-stb kitágul az ember lánya.

2013. márc. 21. 11:54
 19/21 anonim válasza:
Nem tudom használni. S-es méretet vettem, még nem szültem, de nem megy fel. Számomra pénzkidobás volt..
2013. júl. 21. 13:28
 20/21 anonim ***** válasza:
szerintem gyakorold, nekem se ment egykönnyen.
2013. júl. 21. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!