Lányok, kérlek világosítsatok fel mindenről, amit a betétről tudni érdemes?
Na szóval, 29 éves férfi vagyok, urológiai műtét vár rám. Ami után két-három hétig átmeneti inkontinenciám lesz.
Az orvos azt javasolta, hogy addig hazsnáljak női betétet, mert a férfi inkontinenciabetét drágább, kevesebb helyen kapni és ilyen mértékű csepegésre felesleges is.
Na de ugye én férfiként pont annyira vagyok képbe a témával. Tudom, hogy mikor használjátok és mire, de nagyjából ennyi. EPárszor vettem pár éve az akkori barátnőmnek, ő nagyon pontosan leírta, milyet vegyek, én meg csak mint a robot kiválasztottam.
Most elmentem körülnézni a Tescóba, de azt sem tudtam hol áll a fejem. MicroTouch, SoftCotton, Ultra ez, Super az, ilyen-olyan, kék, zöld, sárga, rózsaszín, ennyi csepp, annyi csepp rárajzolva, éjszakai... Azt se tudom hol áll a fejem. Egyáltalán mitől éjszakai? Jobban igazodik a fekvő testhelyzethez, vagy mi?
Meg hogy vannak ilyen kisebb dobozosok, az alá volt írva, hogy tisztasági, a többi meg ilyen zacskó féleségben, azt meg eü.-nek hívják. Mi a különbség?
Azt se nagyon tudom, milyen márkák vannak. Persze, el tudom olvasni a nevüket, de nekem nem mondanak semmit, melyik milyen. Meg hogy szárnyas, nem szárnyas, az mit oszt-szoroz? Például
Még a használata sem tiszta. Persze addig tudom, hogy bele kell ragasztani az alsóneműbe. Aztán? Egyáltalán, melyik az eleje, melyik a vége? :-D Meg visszaolvasgattam fórumokban, hogy valaki nem jól ragasztotta be és kényelmetlen volt, elcsúszott neki, mittudomén. Hogy kell jól beragasztani? Honnan tudom mikor kell cserélni?
És egyáltalán, azt sejtem, hogy bokszeralsóba ragasztani nem jó ötlet. De egy férfifecskébe már be lehet, vagy inkább vegyek sokXL-es női bugyit?
Meg egyáltalán, írjatok csak le bármit, ami eszetekbe jut. A 11 éves kislány is rutinosabb nálam most, minden választ megköszönök! :-)
Ha csak pár cseppről van szók, akkor elég egy tisztasági betét, ami dobozos, ezt még a boxerbe is be tudod ragasztani, mert nincs szárnya.
Éjszakaira nem lesz szükséged szerintem, az erős folyásra van, nagyobb is mint a többi és nagyobb a nedvesség tartó hatása, értelem szerűen, éjszakára szoktam ilyesmit használni.
Aztán a normal, ultra stb. illetve a cseppek azt jelentik, hogy milyen erősségű vérzés mellett érdemes használni. Neked maximum így a normált ajánlanám, hiszen nem kell esetedben durva dolgokra számítani. Ez szárnyas, tehát az alsónemű alján is lehet rögzíteni, a szárnyakat visszahajtva.
Boxerbe emiatt ezt nem fogod tudni beleragasztani(mivel ott nem tudod a szárnyakat vissza/hátra hajtani), egy fecskébe viszont simán.
Akkor cseréld, ha úgy tapasztalod, hogy volt vizelettartási problémád. Azért ennek tud kellemetlen szaga lenni.
A naturella márka pl. szerintem azért is jó, mert enyhén kamillás illata van és elnyomja a szagokat. :)
Sok sikert kívánok a választáshoz és mielőbbi gyógyulást!
Elottem mar leirtak mindent,ugyhogy en ezzel most nem 'untatnalak'.Tehat hogy mikor csereld:en kb 1-2orankent szoktam,de van hogy kibir tobbet is,verzes merteketol fuggoen.Tehat szerintem neked ennel gyakrabban nem nagyon fog kelleni cserelni,de ha ugy erzed,hogy mar 'furcsa' a betet akkor valoszinuleg eljott a csereles ideje!
En mielobbi gyogyulast kivanok Neked,es sok szerencset a valasztasnal :)
Ha furcsa már kell cserélni. Hogyhogy furcsa? Nedvesnek érzem, vagy mi?
És hogyan kell úgy berakni, hogy ne gyűrődjön, csússzon el, ne legyen kényelmetlen? (A lányok általában ezekre panaszkodnak a neten.) Meg ezeket honnan veszem észre? Az elejét és a hátulját hogy különböztetem meg egy betétnek? :-)
Ja és a cserénél, mit csináljak a régivel? Annyit már tudok, hogy nem szabad lehúzni, mert eldugítja a vécét.
Köszi mindenkinek a drukkolást és a válaszokat!
Ha eü. betétet használsz, annak van csomagolása. Szóval ha kiveszed a használt betétet akkor az új betét csomagolásába tudod beletekerni, és annak a ragasztójával rögzíteni és így egy csomagot kell a kukába dobnod. Általában nincs meghatározva, hogy most eleje-hátulja, de pl. a Libresse márkánál igen. De ott a betétcsomagon fel van tűntetve, hogy melyik része van elöl.
A 'fura érzés' hát azt majd megtapasztalod, nedves esetleg meleg érzésre számíts, majd rájössz. Nem hinném hogy azért olyan erősségű lenne majd neked mint egy rendes menstruáció. Sok szerencsét és jobbulást a műtéthez!
a betétet kb a bugyid, vagyis az alsónadrág vagy fecske kb. közepére kell ragasztani. először lehúzod a nagy középső csíkot, és beragasztod úgy, hogyha felhúzod a bugyit akkor látod a betét elejét, a betét vége pedig a feneked közepéig ér fel (bár ez függ a bugyitól is). ezután ha meggyőződtél róla, hogy jó helyen van, akkor a szárnyakról is húzd le a ragasztócsíkokat, és tapaszd a bugyi/fecske aljára.
Szerintem olyan 3 óránként elég lesz cserélni (érezni fogod, hogy már olyan nedves és kényelmetlen),akkor visszateszed a használt betétet az új csomagolásába, és kidobod a kukába.
A cseppekkel kapcsolatban szerintem minél véknyabbat vegyél, legyen szárnyas. Nem kell hogy sok cseppes legyen, szerintem 2-3-4 cseppes elég.
Mi is kitapasztaltuk, hogy milyen fajta a jó,te is rá fogsz jönni 2-3 nap alatt, hogy hogy kell használni, bár már szerintem ha a felső kritériumoknak megfelelő betétet veszel, akkor nagyon nem nyúlhatsz félre.:)
Sok sikert a műtéthez, és mielőbbi gyógyulást kívánok!!:)
Szia! Én a helyedben always éjszakait vennék. Az jó hosszú, az biztonságos lehet neked!(nem tudom fiúknál belőni h mekkora kéne..:S)
Sok sikert a műtéthez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!