Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Most akkor mit csináljak?

Most akkor mit csináljak?

Figyelt kérdés
Már lassan 2 éve szedem a dienelle fogamzásgátlót. Volt már máskor is hogy halasztottam, vagy hamarabb abba hagytam a szedését hogy pár nappal hamarabb jött meg. Múlt hónapban is ezt csináltam, 1 héttel hamarabb hagytam abba a szedését. Semmi gond nem volt. Csakhogy ezen a héten szombaton kellene megjönnie, és ma elkezdődött a menszeszem első stádiuma. Tegnap még bevettem a gyógyszert, és egyet sem hagytam ki. Most nem tudom hogy mit csináljak?! Szedjem tovább és pénteken abba hagyjam hogy ahogy szokott szombaton megjöjjön, vagy hagyjam itt abba? Segítsetek légyszi!

2013. febr. 27. 18:55
 1/2 bensdorp ***** válasza:

Először is: nem szabad hamarabb abbahagyni a leveleket, sem pedig meghosszabbítani a szünetet. Ezek hatására az imitált ciklus felborul, a fogamzásgátló hatás lecsökken, a szervezeted pedig sok idő után tér csak magához. Az egyetlen, amit meg lehet tenni, az a 7 napos gyógyszerszünet lerövidítése (maximum 7 nappal), bár ez sem javasolt.

A most kialakult helyzetben pedig: szedd végig a levelet! Ha a vérzés 8-9 napon belül sem múlik el, irány az orvos! Ez esetben valószínűleg abba kell majd hagynod a gyógyszerszedést pár hónapra, hogy újra rendeződhessen a ciklusod.

egy gyógyszerész

2013. febr. 27. 20:59
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, sokat segített!! :)
2013. febr. 28. 19:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!