Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Soknak mondható?

Soknak mondható?

Figyelt kérdés
Szerintetek soknak mondható az évi 3x-i vagy 4x-i megfázás? + 3x-i felfázás? Kijelenthetem magamról, h beteges típus vagyok?

2013. febr. 24. 11:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Egy éve nem voltam megfázva annyira, hogy abba kelljen hagyni a sulit egy hétre. Akkor én most kijelenthetem magamról, hogy nem vagyok beteges?

Egyébként ha mezítláb járkálsz a hideg kövön vagy otthon nem öltözöl fel, esetleg sálat nem hordasz (bár ezek igazak rám is) akkor elég könnyen megfázhatsz. Ha nem igaz rád egyik sem és vigyáztál, hogy ne fázz meg és mégis sikerült, akkor igen, kijelentheted. :)

2013. febr. 24. 11:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem sok,mert en is beteges tipus vagyok,van meg egy autoimmun betegsegem,vigyaznom kell nagyon nehogy megfazzak,de se tavaly se az iden meg nem volt megfazasom.Az immunrendszered erösitsd,vit.c,mez,gyümölcsök,fözelek,friss levegö stb.
2013. febr. 24. 11:58
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Gyenge az immunrendszered, ezt elmondhatod magadról. Nem jó senkit felcímkézni, mert akkor ezzel elintézed, az ok nem érdekel majd.

Hogyan étkezel, hogy erősíted az immunrendszered vagy csak a gyógyszereket kapkodod be? Mit sportolsz? Megteszel mindent, hogy egészségesebb legyél ?

2013. febr. 24. 12:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha évi három bakteriális hólyaghurutot értesz felfázás alatt, az mindenképpen sok, de ennek oka van! Nem a hideg kő, hanem részben hajlam, más részben az, hogy valószínűleg soha nincsen rendesen kikezelve! Baktériumtenyésztést végzett már urológus? Szex után azonnal el kell menni pisilni, sok folyadékot inni naponta, tangát és a szoros nadrágokat elfelejteni! Nagy wc után mosd át magad alaposan vízzel is.

Sajnos sok nőnél van hólyaghurut, ennek részben az anatómiának az oka, hogy a női húgycső rövid, könnyen feljutnak a hólyagba a kórokozók.

A nátha szerű megfázás évi 2-3 szerintem még belefér mindenkinél, ha ez nem dönt le, nem vagy lázas, használhatatlan.

Érdemes sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, sokat lenni szabad levegőn, sportolni. A többi sajnos genetika, hajlam kérdése.

2013. febr. 24. 12:16
 5/6 A kérdező kommentje:
Annyira nem vagyok beteg, hogy ledöntsön, csak fáj a torkom, köhögök, folyik az orrom, elmegy a hangom. Van amikor egy hét alatt elmúlik van amikor nem. A felfázások általában pár órások szoktak lenni.(3 vagy 4) Meleg vízbe ülök és elmúlik. Na viszont a felfázás az hazavág, azt rettenetesen utálom. Nem tudom, h bakteriális-e, orvoshoz még soha nem mentem vele, mert nem tartottam annyira komoly dolognak. A megfázásokra sosem szedek gyógyszert, csak max sterpsilst a torkomra, mert nem bírom a fájdalmat és az enyhíti.
2013. febr. 24. 15:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Akkor itt rontod el, de nagyon! A "felfázás" mindig fertőzés (általában bakteriális), amit bizony antibiotikummal lehet rendesen meggyógyítani. Ezért újul ki, mert soha nincsen kikezelve! Vesemedencegyulladás lehet ennek a szövődménye. Orvoshoz kell vele menni, ha legközelebb előjön.
2013. febr. 24. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!