A nőgyógyászatra ha elmegy egy tini, akkor a nőgyógyász azt is meg tudja állapítani hogy szűz-e még? Mármint ott mindig megkérdezik hogy él-e már szexuális életet, meg meg tudják mondani esetleg a szülőnek hogy szűz-e még a lánya, vagy sem?
A nögyógyász meg tudja állapitani, hogy ép-e a szüzhártyája, de azt nem, hogy él-e nemi életet.
A vizsgálat elött meg szokták kérdezni a lánytól, hogy van vagy volt-e szexuális kapcsolata.
De ezt eleve nem a szülö jelenléteben teszik, hanem az orvos meg a lány négyszemközt vannak, másrészt az eredményröl nem mondhat az orvos semmit a szülönek a lány beleegyezése nélkül, ugyanis köti az orvosi titoktartás. Ha ezt megszgi, akkor a müködési engedélyét is elvesztheti.
Hogy a doki rákérdez e 15 éves lányoknál, azt nem tudom (remélhetőleg igen), de ha szűz vagy, akkor ezt közöld vele. Más a vizsgálat menete. És helye :)
Ami a nőgyógyászati vizsgálaton történik veled (idióták miatt: orvosilag :) ), az csak rád tartozik.
Igen, a nőgyógyász meg tudja állapítani, hogy szűz vagy e.
nem mindegyik kérdezi meg, ezért szólni kell neki, ha nem teszi...
Én annó 18 évesen elmentem nőgyógyászhoz, elmondtam a panaszom, mire felvette a kesztyűjét és mondta, hogy dőljek hátra.
Mire közöltem vele, hogy gondolom nem szeretne megvizsgálni, merthogy még szűz vagyok... Rám nézett , elnézést kért, azt mondta, hogy ilyenkor már nem szoktak szűzek lenni... Majd levette a nejlon kesztyűt, áthúzta a gumikesztyűt és közölte, hogy akkor végbélen keresztül vizsgál meg....
Így már vicces elmesélve, de akkor nem találtam annyira viccesnek....
Én annó egyedül voltam, de nem hiszem, hogy a vizsgálat alatt anyukád ott állna melletted...
Meg tudja állapítani... és nem csak a szűzhártya épségét, hanem egyébként is. Hiszen, amikor felnyúl, egy szűz, vagy nemrég szexuális életet élő lánynál más a hüvelyizom felépítése, baromira nem mindegy, hogy be van-e járatódva.
Plusz ezen felül lehetnek olyan apró hámsérülések a hüvely falán a méhszáj környékén, amit észrevehet...
Na és persze rá is kérdez, élsz-e rendszeresen nemi életet! Ha problémád van, mindenképp igazat válaszolj erre, mert lehet nemi úton terjedő fertőzésed, amit esetleg épp a válaszod miatt zárna ki!
Tehát igen, tudja, és látja, de nem mondja el, amennyiben elmúltál 15 éves, köti az orvosi titoktartás.
Azt, hogy valaki él-e nemi életet nem csak a szűzhártya meg nem létéből tudják megállapítani.
A méhszáj állapota, hüvelyfal állapota stb. is ugyanúgy árulkodó.
Nem annyira kérdeznek ilyet
Inkább olyat kérdeznek, hogy a menzeszed mennyire rendszeres, meg mikor volt meg legutóbb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!