Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A nőgyógyászatra ha elmegy...

A nőgyógyászatra ha elmegy egy tini, akkor a nőgyógyász azt is meg tudja állapítani hogy szűz-e még? Mármint ott mindig megkérdezik hogy él-e már szexuális életet, meg meg tudják mondani esetleg a szülőnek hogy szűz-e még a lánya, vagy sem?

Figyelt kérdés
Ez csak úgy érdekelne egyébként, mert a minap elgondolkoztam ezen. Csak azért kérdezem, mert még nem voltam nőgyógyásznál eddig. 15/L

2013. febr. 22. 15:38
 1/10 anonim ***** válasza:
Csak azt látja, hogy a szűzhártya eredeti-e, de azt nem tudja, hogy mitől szakadt át.
2013. febr. 22. 15:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A nögyógyász meg tudja állapitani, hogy ép-e a szüzhártyája, de azt nem, hogy él-e nemi életet.

A vizsgálat elött meg szokták kérdezni a lánytól, hogy van vagy volt-e szexuális kapcsolata.

De ezt eleve nem a szülö jelenléteben teszik, hanem az orvos meg a lány négyszemközt vannak, másrészt az eredményröl nem mondhat az orvos semmit a szülönek a lány beleegyezése nélkül, ugyanis köti az orvosi titoktartás. Ha ezt megszgi, akkor a müködési engedélyét is elvesztheti.

2013. febr. 22. 15:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Hogy a doki rákérdez e 15 éves lányoknál, azt nem tudom (remélhetőleg igen), de ha szűz vagy, akkor ezt közöld vele. Más a vizsgálat menete. És helye :)

Ami a nőgyógyászati vizsgálaton történik veled (idióták miatt: orvosilag :) ), az csak rád tartozik.

Igen, a nőgyógyász meg tudja állapítani, hogy szűz vagy e.

2013. febr. 22. 15:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Átfogalmazom,mert az előttem szólóknak igaza van: azt tudja megmondani, hogy ép e a szűzhártya.
2013. febr. 22. 15:44
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a normális válaszokat!:))
2013. febr. 22. 15:47
 6/10 anonim válasza:
100%

nem mindegyik kérdezi meg, ezért szólni kell neki, ha nem teszi...

Én annó 18 évesen elmentem nőgyógyászhoz, elmondtam a panaszom, mire felvette a kesztyűjét és mondta, hogy dőljek hátra.

Mire közöltem vele, hogy gondolom nem szeretne megvizsgálni, merthogy még szűz vagyok... Rám nézett , elnézést kért, azt mondta, hogy ilyenkor már nem szoktak szűzek lenni... Majd levette a nejlon kesztyűt, áthúzta a gumikesztyűt és közölte, hogy akkor végbélen keresztül vizsgál meg....

Így már vicces elmesélve, de akkor nem találtam annyira viccesnek....

Én annó egyedül voltam, de nem hiszem, hogy a vizsgálat alatt anyukád ott állna melletted...

2013. febr. 22. 15:48
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Meg tudja állapítani... és nem csak a szűzhártya épségét, hanem egyébként is. Hiszen, amikor felnyúl, egy szűz, vagy nemrég szexuális életet élő lánynál más a hüvelyizom felépítése, baromira nem mindegy, hogy be van-e járatódva.

Plusz ezen felül lehetnek olyan apró hámsérülések a hüvely falán a méhszáj környékén, amit észrevehet...

Na és persze rá is kérdez, élsz-e rendszeresen nemi életet! Ha problémád van, mindenképp igazat válaszolj erre, mert lehet nemi úton terjedő fertőzésed, amit esetleg épp a válaszod miatt zárna ki!

Tehát igen, tudja, és látja, de nem mondja el, amennyiben elmúltál 15 éves, köti az orvosi titoktartás.

2013. febr. 22. 15:53
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiben elmúltál 14 éves... ezt elírtam az előbb..
2013. febr. 22. 15:55
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy valaki él-e nemi életet nem csak a szűzhártya meg nem létéből tudják megállapítani.

A méhszáj állapota, hüvelyfal állapota stb. is ugyanúgy árulkodó.

2013. febr. 25. 17:27
 10/10 anonim ***** válasza:
50%

Nem annyira kérdeznek ilyet

Inkább olyat kérdeznek, hogy a menzeszed mennyire rendszeres, meg mikor volt meg legutóbb

2014. nov. 11. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!