Csomót találtam a mellemben. Mi lehet?
2 verzió van.
Egyik, mint édesanyámnak: megműtötték és tejmirigy volt.
Másik, mint sógornőmnek: megműtötték, daganat volt és egy év alatt meghalt.
Javaslom fordulj orvoshoz.
Idézet egy cikkből: "A mell apró, szétszórt csomócskáit, különösen a külső-felső területen, rendszerint nem rákos megbetegedés okozza. A tömöttebb tapintatú, jól elkülönülő és csak az egyik mellben érezhető csomó viszont rákos eredetű lehet. Korai stádiumban a csomót ujjal mozgatva szabadon arrébb lehet tolni a bőr alatt."
Ha vizsgálatra akarnak küldeni, NE A MAMMOGRÁFIÁT válaszd. Egyrészt elavult és nagy a hibaarány, másrészt egy borzalmas dolog, mintha 2 palacsintasütő közé szorítanák a melledet. Ezen az oldalon van egy másik alternatíva, de a neve alapján megnézheted, hogy a lakóhelyed közelében hol van ilyen: [link]
Ha baj van, írd meg privátban és szívesen adok tanácsot, hogy mit lehet tenni ilyenkor.
Szia. Szedtél/szedsz fogamzásgátlót?
Nekem ugyanez volt 5 évvel ezelőtt (19 éves voltam), hogy fürdésnél kitapintottam egy jól elkülöníthető csomót a mellbimbóm mellett. Elmentem a háziorvoshoz, megnézte és beutalt ultrahangra. Ott kiderült, hogy abban a mellemben van még 3 ezen kívül és nem ciszta (mert nem folyadékkal teli), hanem tömör szövet, tehát daganat. Képzelheted mit éltem át 19 évesen. Továbbküldtek az onkológiára (kékgolyó), és ott is megnézték uh-val, aztán kettőből vettek biopsziát, küldték szövettanra. Szerencsére kiderült, hogy jóindulatúak a daganatok, de egy ideig 3 havonta, aztán félévente kellett mennem kontrollra, hogy nem nőnek-e, nincs-e elváltozás stb. Most évente megyek megnézetni. Minden orvosnak, aki látta az első kérdése az volt, hogy szedek-e fogamzásgátlót. A daganat észlelése előtt 3 hónappal hagytam abba (és össz. 3 hónapig szedtem, mert rosszul voltam tőle). Valószínűleg nem bírom az ösztrogén tartalmú gyógyszert, attól lehetnek.
Lényeg a lényeg. mindenképpen menj el ultrahangra és nézzék meg! Lehet, hogy csak ciszta és azt simán kiszívják. Ha viszont daganat, mielőbb vegyenek belőle mintát a saját megnyugvásod miatt is! Ha bármi kérdésed van, nekem is írhatsz.
27 éves vagyok, 20-24 éves korom között szedtem fogamzásgátlót. Egyelőre még mindig várom a menstruációmat, ha nem jön meg, akkor jövő héten doki, ha megjön, akkor amint elmúlik, de mindenképp megnézetem!
Köszönöm a válaszokat, ha érdekel titeket, majd megírom, hogy mi lett!
Hát talán jó lenne egy mamográfia v.
uh
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!