Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kertelés nélkül: Megcsalt a...

Kertelés nélkül: Megcsalt a párom ha megkaptam a HPV-t? Vagy létezik olyan hogy évekig bennem van a vírus, mert mar rég voltam szűrésen mielött kiderült!

Figyelt kérdés
Fontos lenne tudnom, mert én eddig azt hittem bizhatok a páromban. Én nem voltam senkimással rajta kivül!
2009. szept. 7. 13:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A Férfi lehet hordozó. Ez azt jelent, hogy nem megcsalt, hanem egy korábbi parnere óta hordozza a vírust, Te meg most kaptad meg, vagy most jött ki rajtad, ehhez nem kell, hogy megcsaljon.
2009. szept. 7. 13:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Benned csak úgy nem "keletkezik" a vírus, a párod pedig hordozhatja. A fertőzöttek 10%-ánál örök életre fennmarad a fertőző állapot, a többiek maguktól meggyógyulnak. Attól függ milyen erős az illető immunrendszere.
2009. szept. 7. 13:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan terjed a HPV?

A HPV terjedésének három módja lehetséges:

* Extra-genitális terjedés (bőrfelületek érintkezése)

A HPV terjedhet a nagyajkak, herezacskó vagy ánusz (végbélnyílás) fertőzött bőrfelületével való érintkezés kapcsán. Ennek megfelelően a behatolás nélküli nemi aktus kapcsán is terjedhet a HPV fertőzés. Az óvszer nem nyújt teljes körű védelmet a HPV fertőzés ellen, mivel a bőrfelületek érintkezése kapcsán a vírusfertőzés továbbítható. Az onkogén HPV 16 az ujjak és a nemi szervek közvetlen érintkezése kapcsán is terjedhet.

* Nemi úton történő terjedés

A HPV fertőzés terjedhet a nemi szervek bőrfelületének érintkezésekor.

* Vertikális terjedés

A HPV ritkán terjedhet anyáról a gyermekére (szülés közben, fertőzött magzatvíz lenyelése által).

Szexuális érintkezésnél a HPV nem a testnedvek cseréjével fertőz, hanem bőrkontaktus útján, ezért az óvszer sem biztosít 100 százalékos védelmet.

Szóval, nem biztos, hogy megcsalt téged.

2009. szept. 7. 13:20
 4/6 anonim válasza:

Szia. Lètezik olyan ,hogy a Hpv èvekig rejtve marad ès egyszer csak aktivizàlja magàt. Többnyire akkor amikor valamièrt kicsit gyengèbb az immunrendszered.

Én minden èvben jàrtam ràkszûrèsre ès az egyik èvben nem volt semmi a màsikban pedig màr kimutattàk.Az elsô gondolatom nekem is az volt ami neked ,de megbeszèltük a pàrommal ès biztos ,hogy egyikünk sem lèpett fèlre. Nagyon sokat olvastam a HpV -rôl ,beszèltem több dokival is ès az biztos ,hogy a Hpv fertôzès ès a megcsalàs nem függ össze. Tehàt nyugi ès inkàbb a gyògyulàsra koncentràlj !

2009. szept. 7. 13:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Az utólsó válaszadonak igaza van -és még egy dolog egyátalán nem az amit állitanak róla hogy elkapjátok meg szexuális uton terjed ...de az oltásokat jól eltudják adni-igaz majd ha hpv-sek lesztek azt mondják olyan ami ellen nem véd az oltás...

egy természetgyógyász :)

2009. szept. 7. 14:06
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Kellett ez a megnyugtatás, mert már minden mozdulatában a csalfaságát kerestem!
2009. szept. 8. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!