Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hpv-ről minden. Beszéljünk...

Hpv-ről minden. Beszéljünk róla. Mit lehet tenni ha hpv-s valaki? Jó a tejsavas irrigálás, ha a hüvelyt akarja rendbe rakni az ember?

Figyelt kérdés
Kérem írjon az, aki a Dolhay féle Calpo Cleanerrel irrigál, és használja a tejsav pezsgőtablettát, hogy milyen?Hogyan irrigáltok?
2009. szept. 3. 13:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem egyelőre HPV gyanúm van csak, én megkaptam az oltást ellene(tudom, hogy nem véd mindegyik féle ellen), úgyhogy kicsit meglepett. Egyelőre nem tudok komolyabban hozzászólni, de lenne egy kérdésem ha nem haragszol meg. A hpv ellen nem véd az óvszer?

2009. szept. 3. 14:20
 2/5 anonim ***** válasza:
A HPV ellen nem véd az óvszer mivel nem vaginális hanem bőr-bőr kontaktussal terjed. Nálam a Condolyne 0,5% vált be, 2 hét alatt tünetmentes, 1 év után vírusmentes lettem. Nagyon erős cucc, 1 nappal tovább használtam mint kellett volna és teljesen kifényesedett tőle a bőröm.. azt hittem elszakad. Vigyázni kell vele.
2009. szept. 3. 14:31
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem véd az óvszer, mert bőrön keresztül is átmegy, ezt olvastam. Nekem két leletben már kimutatták a hpvt és most lett egy tipizálás is hogy milyen fajtája van, de még nincs meg az eredmény, várok. Oltásra meg nincs pénzem, mert a hármat mindet be kell adatni ahogy hallottam.
2009. szept. 4. 13:17
 4/5 A kérdező kommentje:

Mi az a Condolyne? Nekem két leletem is rossz lett és nem tudom mit csináljak? Várom a tipizálás eredményét, de addig is? Leírnád hol lehet kapni, orvos íja-e ki, stb, mindent róla. Köszi!

Internetes orvosi honlapon írta egy doki, hogy míg várom az eredményt addig is tejsavas irrigálást javasol, én meg vettem tablettát, meg van irrigátorom, de nem tudom hogyan csináljam, meg hogy jó-e egyáltalán?

Azt akarod mondani, hogy a rákszűréses eredményeden volt feltüntetve a hpv, és szedted ezt a dolgot és elmúlott?

Levelezhetnénk ebben a témában levélben?

Köszönöm!

2009. szept. 4. 13:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Az a probléma hogy neked mint nőnek más kezelés kell, nekem 6-os vagy 11-es típusú HPV-m volt ami szemölcsöket okoz, de rákot nem. Erre kaptam a Condolyne-t ami egy tüneti kezelésre való gyógyszer(receptre), másra nem jó. A vírus azért tűnt el belőlem mert az immunrendszerem legyűrte(ahogy a betegek 90%-ánál történik). A veszélyes a 16-os és 18-as típus, ezek okozzák a méhnyakrákot. Ha elmész a nőgyógyászhoz akkor ott majd kiderül a citológiai vizsgálatból miről is van szó. Megállapítják hogy enyhe vagy súlyos -e az állapot, enyhe esetén nem tudom mi a kezelés menete(majd megmondja), súlyos esetén kimetszik a méhnyakból a HPV gócot.

Mivel már kaptál valami gyógyszert, nyilván az működik szóval csak használd aztán menj vissza a dokihoz 1-2 hónap múlva hogy megnézze a javulást. Ha esetleg a doki azt írta volna hogy 6 hónap múlva menj vissza akkor keress fel egy magándokit, érdemes rá költeni mert 6 hónap alatt sokat romolhat a helyzet ha mégsem működik a gyógyszer.

2009. szept. 5. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!