Minden nőnek van legaláb életében egyszer cisztája?
Nagyon félek ezektől,főleg hasi műtétet nem szeretnék.Azt hallottam nagyon gyakori probléma.De mennyire? Fog.gátló tényleg csökkenti a kockázatot?
L20
Szia, fiatal vagy még én a helyedben a HPV elleni védőoltásra koncentrálnék, vagy a rendszeres rákszűrésre. A ciszták miatt ne aggódj, hajlam, adottság kérdése is, nagy részük magától felszívódik. Nekem pont 20 évesen volt egy cisztám, megműtöttek, de 2 év múlva kiújult, megint megműtöttek. Akkor azt hittem, micsoda nagy dolog az, pedig nem. Azóta se jött elő semmi nőgyógyászati bajom, most vagyok 40, szültem 3 gyereket.
A fogamzásgázlót akkor irasd fel, ha szükség van rá, ill. beszéld meg az orvossal, melyik lenne neked a legjobb. Többé-kevésbé megemelik az ösztrogénszintet ezek a gyógyszerek, és a megnövekedett ösztrogénszint elősegítheti pl. a ciszták termelődését is. Az orvos javasolhat neked olyan gyógyszert, ami a lehető legkisebb hormonadagot tartalmazza, vagy javasolhat mást fogamzásgátlásra.
Én ilyen koromban rengeteget olvastam, tájékozódtam, Nők egészségkönyve, mindent tudni akartam, ezért mikor már az első gyermekemet vártam, nagyon sok mindennel tisztában voltam, én nyugodtabb voltam így.
Neked is ezt ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!