Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan csinálták a nők a...

Hogyan csinálták a nők a vatta-korszakba hogy ne ázzanak át? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Mindenféle éjjeli betét, tampon stb. de egy hónap sincs hogy legalább egyszer ne ázzak át. Hogyan lehetett most 30 éve csak vattával szárazon megúszni, nagyon vastagon téve vagy 10 percenként cserélve ? Hogyan lehetett aludni vagy egyáltalán közlekedni a nehéz napokon? Vagy voltak trükkök?
2009. szept. 1. 20:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Pont a múltkor beszélgettünk erről, a témában nagyjából 30 éves praxis van a hátam mögött. Tehát én még emlékszem a vattás korszakra. Emlékeim szerint 30 éve valami betét szerűséget lehetett már kapni, de rosszabb volt mint a vatta. Gyakorlatilag lehetetlen volt úgy használni, hogy ne ázzon át. Volt valami bugyi, aminek egészségügyi bugyi vagy valami hasonló volt neve. Annyi volt a lényege, hogy egy olyan bugyi fazon volt, amit most mamabugyiként árulnak, és a kritikus részén volt egy kis nylon betét. Azt nem tudom, hogy ennek a gyakorlatban volt-e valami jelentősége, mert sosem volt ilyenem. Lehetett akkoriban is tampont kapni. Volt magyar és akkor is volt már OB. Csak nem úgy volt mint most, hogy bementél a boltba és megveszed. Időnként lehetett kapni és akkor meg kellett venni pár hónapnyi mennyiséget. Még a rendszer váltás előtt voltam egyetemista, de még akkor is vadászni kellett a tampont.
2009. szept. 1. 20:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, az több, mint 30 éve volt, de anyum mesélte, hogy az ő nagymamája még rongyot használt. Voltak erre a célra rongyok, amiket alaposan kifőztek, kifertőtlenítettek és összehajtogatva tették a bugyiba. Azt nem tudom, mennyire áztak át... Gondolom ez még a vatta előtt volt. És hogy minél előbb elmúljon a menses, esténként nagyon meleg vízbe ültek (olyan melegbe, amennyire csak el tudták viselni).
2009. szept. 1. 21:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én dédim mesélte, hogy abban az időben még nem viselhettek nadrágot a lányok és olyan alsószoknyájuk volt, ami ilyenkor jól felszívta a felesleget. Tehát rongy a bőgatyóba és olyan alsószoknya, ami jó nedvszívó.
2009. szept. 1. 21:52
 4/5 anonim ***** válasza:
ÉN erről annak idején kérdeztem a Dédimet 15-16 évesen.Ő volt 85 körül,de nem válaszolt:( Mindent mesélt de konkrétan erről nem..Sajnos már nem tud,mert 93 évesen meghalt:((( Ő 1910-ben született.
2009. szept. 2. 22:25
 5/5 anonim válasza:
Nekem dédnagymamám azt mesélte, hogy varratak "betétet" anyag közé vattát (vagy olyan szerű anyagot) és azt jó alaposan kimosták. Azt nem tudom, hogy ez mennyire volt átázás-biztos. Most 90 éves :)
2009. szept. 4. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!