Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nem tudom felhelyezni:S...

Nem tudom felhelyezni:S Máskor sikerülhet?

Figyelt kérdés

Még megvan a menstruációm és gondoltam kipróbálom a tampont. Ob minit vettem de egyszerűen nem megy a felhelyezése. Fáj:S Következő menstruációkor megpróbálhatom újra? Szerintetek sikerülhet?

2 éve menstruálok, de már elegem van a betétből. Főleg ilyen melegben.

És kinek, hogy ment ez az egész? Másnak és voltak vagy vannak ilyen problémái mint nekem? Tudtok vmi jó módszert erre ha létezik? Előre is köszönöm.

16/L

2009. szept. 1. 15:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld akkor, mikor a legerősebb a menszeszed, akkor a legkönnyebb. Én lassan 10 éve használom, de gyengébb napokon még néha okoz kellemetlen érzést a felhelyezése.

Ha nem ez a gon, akkor lehet a szög. Mindenkinek egyénileg kell kitapasztalni, hogy fekszik a hüvelye. Általában először megy egy darabig, aztán, mintha elakadna. Olyankor játszani kell egy kicsit vele, hogy megtaláld az irányt. De, ha sikerül, akkor tényleg nagyon jó, nem is lehet érezni.

Remélem, tudtam segíteni.

2009. szept. 1. 15:29
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem is fájt, sőt nem is mentek az első felhelyezések. Ekkor még szűz voltam, ma már minden simán megy, viszont néha mikor felhelyezem akkor szárazságot érzek és 1 kicsit fáj. Állítólag nincs összefüggés a szüzesség és a tampon felrakása között de neked kell kitapasztalni mi a jobb.
2009. szept. 1. 15:31
 3/11 anonim ***** válasza:
Picit hátrafelé,a feneked felé probáld tolni ha elakad. Rá kell érezni az irányra igaza van az előttem szólónak.
2009. szept. 1. 15:32
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
sztem jól teszed ha tamponra váltasz, sokkal kényelmesebb higiénikusabb és több mindent csinálhatsz vele :) nem kell aggódni mert elsőre nem sikerült, az a baj hogy stresszelsz rajta hogy sikerüljön, magadnak kell megtalálnod hogy hogy kényelmes. Ami a papírra rá van írva azt felejtsd el mert hülyeség hogy fel kell rakni a lábat kád szélére meg hasonlók:D nekem az vált be h egyszerűen ahogy végeztem a dolgommal wc-n felemelkedtem az ülőkén ,és ebben a "pózban" a mutató ujjaddal felhelyezed a tampont. ne görcsölj rá, 16 db-bal lehet próbálkozni, az a lényeg hogy eléggé fent legyen és ne érezd hogy bent van, tehát h kényelmesen legyen felhelyezve . :)
2009. szept. 1. 15:32
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is 16 voltam mikor először felraktam, és nagyon de nagyon izgultam. Nekem sem sikerült elsőre, a legelső próbálkozásom után a tampon a budiban landolt, de megnyugodtam és rá 1 órára megint megpróbáltam.

Terpeszelj be és rogyaszd be a lábaidat. Úgy a legkönnyebb, ha a tampon végét a mutatóujjad hegyére rakod és úgy nyomod fel. Azért fáj, mert nem nyomod be elég mélyre. Én a mutatóujjam első percéig nyomom fel, mert a hüvelybemenetnél van egy "kanyar" ami néhány centi, és ha csak kicsit nyomod fel, akkor félig a kanyarban van és az baromira tud fájni. De ha túlcsúszik a kanyaron akkor szinte nem is érzed hogy ott van! Szóval bátrabban nyomd fel, kicsit mélyebbre! Utána ha felegyenesedsz, felhúzod a bugyit, míg megmosod a kezed máris érzed hogy fáj e vagy sem.

A lényeg hogy ne add fel, megéri, mert nagyon kényelmes dolog a tampon. Sok sikert és írd meg hogy sikerült e!!

2009. szept. 1. 15:33
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget akkor a kövi menseskor kipróbálom. 16 db-sat vettem. 2x próbáltam meg sikertelenül. Nekem már az elején fáj, szal felsem tudom rakni. (szűz vagyok még, lehet azért) Akkor majd 1 hónap múlva. Köszönök minden eddigi választ:)
2009. szept. 1. 16:16
 7/11 anonim ***** válasza:

Nekem a legkönnyebben guggoló helyzetben megy, vagy ha úgysem még tudom ajánlani a guggoló+ kistükör a földre pozíciót :)

22l

2009. szept. 3. 19:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Én is még elég kezdő vagyok tampon ügyileg. Eddig kb. 3X használtam, de nem tudom, hogy jól helyeztem-e fel, mert amikor leültem, akkor éreztem egy kicsit és azért állva sem volt tökéletes. Amikor felhelyeztem már majdnem az egész ujjam bent volt, még ez sem elég vagy mennyire kell?
2009. szept. 3. 22:51
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Már csak a köv. hónapban tudom kipróbálni csak. remélem sikerrel:)
2009. szept. 4. 19:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem pont egy olaszországi nyaralásom alatt jött meg először, anyámék mondták, hogy tegyek fel O.B. minit. Nem sikerült. Nekem is fájt, és nem találtam az "irányt". De nem kell stresszelni. Majd ráérzünk! :)
2009. szept. 10. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!