Megjött már nyáron, de még mindig nem merem elmondani, egyszerűen félek az egésztől. Betétet nem akarok használni, de a tampon, szerintetek? Anyum még nem tudja, de ha elmondom, szerintetek engedni fogja? Annyira félek! 12/L
Ne félj ez a kamaszodással jár.
a tampont neked még nem ajánlott használni..
neki is megjött egyszer nem?! ha nem menstruálna,akkor nem lennél itt!
miért? miért kell parázni?! a világ legtermészetesebb dolga,fogjátok már fel!
és mitől félsz kislány? ha elmondod hogy már megjött akkor elküld büntibe vagy elveri a hátsód? esetleg lekever egy pofont? MITŐL FÉLSZ?!! elküld nevelőbe vagy kizár a házból??
egyszerűen nem tudom felfogni! és eddig mit használtál,újságpapírt,falevelet? ha anyud csomagjaiból csentél,akkor szerintem az elég feltűnő! és anyud nem jött rá,hogy egyre kevesebb van a készletből?! tényleg érthetetlen...
ja és csak úgy szólok,hogy mivel egyből nem mondtad el neki,ezért azt fogja gondolni hogy rossz anya és nem bízol meg benne pedig ő is menstruál!
szerinted ez az egész hogy fog neki esni? úristen,előre sajnálom....
Az én anyám se tudta, hogy menstruálok, csak évekkel később, de én is rettegtem, mikor először megjött. Ezért nem a kérdezőt kellene hibáztatni, valószínűleg nem olyan jó ott sem a kommunikáció, ha nem meri elmondani...
Szerintem sem túl szerencsés ötlet tamponnal kezdeni, de a azt mondod neki, hogy szeretnéd kipróbálni, melyik kényelmesebb, melyik jön be inkább, akkor csak nem fog lebaltázni. (Megjegyezném, én is elég hamar átálltam a tamponra, mert az első napokon anynira véreztem, hgoy sokszor átázás lett a vége...)
Az első pár alkalommal betétezz, hogy szokd meg az érzést, van valami "somag" a lábad között! Bármikor kerülhetsz olyan szituációba, hogy tampon helyett betétet KELL hazsnálnod, fordítva nemigen.
Egyébként a tamponnak is vannak előnyei (sport például) én mindkettőt használom, de szerintem várj még pár alkalmat. Ha már nem feltűnő, nem kattog rajta az agyad, hogy "van valami a bugyimban", ritkábban nézed meg (1-2 óra) és rutinmozdulatokkal cseréled (ehhez kábé három-négy alkalom kell), utána állj neki kísérletezni a tamponnal!
Megértelek, hogy nem akarod elmondani. Az én anyám volt a nőietlenség mintapéldánya, például a barátnőimtől tudtam meg, mi az a menstruáció. De feltaláltam magam. Nem is kérdezte sose, megjött-e már, intéztem magamnak! :-)
31/N
Használj nyugodtan tampont, ha azt jobban szereted, viszont felrakás előtt és után is mosd meg szappannal a kezed! Ez fontos, ahogy az is hogy gyakran cseréld. Nem szabad bent felejteni.
Igaz én két évvel idősebb voltam nálad mikor megjött, de én az elejétől tampont használok. Persze kipróbáltam a betétet is, de úgy szörnyen éreztem magam.
Meg neked ez nem az első, hanem már fél éve menstruálsz, így remélhetően a többi válaszoló sem fog megkövezni engem.
Anyud mit használ? Ha tampont, akkor szerintem érvelhetsz azzal, hogy a betétet nem szereted, mert kényelmetlen, a tampont pedig nem is érezni. Meg nyugtasd meg arról, hogy rendesen használnád ld kézmosás, gyakori csere.
Majd mesélsz, hogy mi volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!